Ομιλία Γ. Κεντρωτή στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στις 23 Απριλίου

Οι φοιτητικές Οργανώσεις Βάσης και η Κομματική Οργάνωση Βάσης του Ιονίου Πανεπιστημίου της ΚΝΕ και του ΚΚΕ διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα:
«Ευρωπαϊκή Ένωση- Πανεπιστήμιο-Έρευνα: Μύθοι και Αλήθειες», με σκοπό να αναδείξουμε πολλές από τις συνέπειες που έχει η πολιτική της ΕΕ για την ανώτατη εκπαίδευση, αλλά και το Πανεπιστήμιο που έχουμε σήμερα ανάγκη.
Όλο το προηγούμενο διάστημα η πλειοψηφία της ακαδημαϊκής κοινότητας σε όλη την Ελλάδα, αλλά και εδώ στην Κέρκυρα, εξέφρασε με τους αγώνες που έδωσε την αντίθεση της σε ένα νομοσχέδιο που προωθεί τις κατευθύνσεις της ΕΕ και την στρατηγική του κεφαλαίου για ένα πανεπιστήμιο κερδοφόρο για τις επιχειρήσεις, φτηνό για το κράτος, αλλά αποκομμένο από τις ανάγκες των φοιτητών και των εργαζομένων, του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού, συνολικά της κοινωνίας.
Το νομοσχέδιο αυτό δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, αλλά συνέχεια των νόμων με την υπογραφή αυτής αλλά και προηγούμενων κυβερνήσεων που προσπαθούν να εναρμονίσουν τα ελληνικά ΑΕΙ με τον Ευρωπαϊκό Χώρο Εκπαίδευσης. Να μετατρέψουν δηλαδή την Ανώτατη Εκπαίδευση σε μια μεγάλη αγορά πτυχίων διαφόρων κατηγοριών και επιπέδων ανάλογα µε την τσέπη, στην οποία θα συνυπάρχουν δηµόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Όλοι όσοι καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις συνέπειες αυτών των νόμων, με την υποταγή της μόρφωσης, της γνώσης και της έρευνας στις κατευθύνσεις της ΕΕ οφείλουμε να δυναμώσουμε την συζήτηση και τον προβληματισμό, να δυναμώσουμε τον αγώνα μας . Με το ΚΚΕ, ανοίγουµε τον δρόµο για την κοινωνία και το πανεπιστήµιο των αναγκών των πολλών, που θα αξιοποιεί τις τεράστιες σύγχρονες δυνατότητες της επιστήµης, της ανθρωπότητας, για την ευηµερία της κοινωνικής πλειοψηφίας
Την ομιλία θα πραγματοποιήσει ο Κεντρωτής Γιώργος, καθηγητής στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ. Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *