Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων επισκέφθηκε ο νέος Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, Ιτό Κοΐτσι

Τη χαρά και την τιμή να υποδεχθεί τον Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, Ιτό Κοΐτσι, είχε την Τετάρτη 1η Μαΐου, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής.

Ο Περιφερειάρχης καλωσόρισε τον νέο Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Κέρκυρα και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του, καθώς ο Ιάπωνας αξιωματούχος ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 30 του περασμένου Ιανουαρίου.

Οι κ.κ. Τρεπεκλής και Κοΐτσι συζήτησαν για την – προγραμματισμένη σε τρεις εβδομάδες – επίσκεψη της Πριγκίπισσας της Ιαπωνίας στην Κέρκυρα και για τις εκδηλώσεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα αναφέρθηκαν στις δυνατότητες προώθησης της διμερούς τουριστικής συνεργασίας, όπως και στο έτος 2024, το οποίο έχει χαρακτηριστεί «Έτος Πολιτισμού & Τουρισμού Ιαπωνίας-Ελλάδας» και στο πλαίσιο του οποίου σχεδιάζονται – σε κεντρικό επίπεδο από τα αρμόδια Υπουργεία – εκδηλώσεις στους τομείς Τουρισμού και Πολιτισμού.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης εθιμοτυπικού χαρακτήρα, ο κ. Τρεπεκλής δήλωσε:

«Καλωσορίζω τον κ. Πρέσβη στα Ιόνια Νησιά και στην έδρα της Περιφέρειάς μας, την Κέρκυρα. Θέλω να τον ευχαριστήσω, καθώς κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, όταν ήμουν Δήμαρχος Κερκυραίων, θυμάμαι την εποχή που είχαμε προγραμματίσει την ένταξη της Κέρκυρας στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Τότε ο προκάτοχος του κ. Πρέσβη είχε δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την περίπτωση της Κέρκυρας και είχε εκφράσει τον θαυμασμό του για τον αρχιτεκτονικό πλούτο της Κέρκυρας και τις οχυρώσεις της Παλιάς Πόλης, ενώ παράλληλα είχε στηρίξει το αίτημά μας στην έδρα της UNESCO. Είναι κάτι που δεν έχω ξεχάσει και θα ήθελα, στο πρόσωπο του νέου Πρέσβη, τον οποίο σήμερα με χαρά υποδεχθήκαμε στην Κέρκυρα, να τον ευχαριστήσω, όπως βέβαια και το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας, που εκείνη την εποχή έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ένταξή μας στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO».

Από τη δική του πλευρά ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, Ιτό Κοΐτσι, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για τη θερμή υποδοχή, αναφέρθηκε στους δεσμούς φιλίας που συνδέουν την Ιαπωνία με την Κέρκυρα, υπογράμμισε ότι οι δυο τους είναι εταίροι που διαχρονικά συνεργάζονται, ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ομορφιά της Κέρκυρας τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτή η πόλη είναι ένα πραγματικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *