Επιστολή Δημήτρη Μπιάγκη στους φορείς του τουρισμού για το ΙΕΚ

Επιστολή προς τους φορείς του τουρισμού απέστειλε ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μπιάγκης με στόχο την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του ΙΕΚ Τουρισμού. Ακολουθεί η επιστολή:

Προς: 1. Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας (AOCTA)
2. Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας
3. Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας
4. Ιόνιο Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας
5. Ένωση Διπλωματούχων Ξεναγών Ιονίων Νήσων & Δυτικής Ελλάδας

Θέμα: «Εύρυθμη λειτουργία ΙΕΚ Κέρκυρας»

Αγαπητοί κύριοι,

Μετά την κοινή επιστολή σας και την πρωτοβουλία σας για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του ΙΕΚ Κέρκυρας πραγματοποίησα συνάντηση εργασίας, τόσο με το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό της Σχολής, όσο και με τους σπουδαστές της, ώστε να ενημερωθώ πλήρως για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δομή. Παρά τις διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις του Υπουργείου, η Σχολή αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα στελέχωσης και λειτουργίας, έτσι όπως καταγράφονται στην κοινή σας επιστολή, προβλήματα που δυστυχώς οξύνονται κάθε χρονιά αντί να αμβλύνονται.

Παρά τις ερωτήσεις, τις αναφορές, τις επίκαιρες ερωτήσεις αλλά και την αλληλογραφία που κατά καιρούς έχω επιχειρήσει ως Βουλευτής Κέρκυρας με το Υπουργείο Τουρισμού, ώστε να δοθούν επιτέλους απαντήσεις από τους αρμόδιους φορείς στα επιτακτικά ερωτήματα της τοπικής κοινωνίας μας για το ΙΕΚ Τουρισμού, δεν σας κρύβω πως απέσπασα μόνο υποσχέσεις και ευχολόγια χωρίς το παραμικρό ουσιαστικό αντίκρισμα.

Η πρωτοβουλία σας να συνταχθείτε σε ένα κοινό μέτωπο διεκδίκησης για την εύρυθμη λειτουργία της Σχολής δε θα μπορούσε παρά να με βρει συμπαραστάτη και αρωγό σε τούτη την προσπάθεια. Συντάσσομαι στο πλευρό σας, καθώς η δική σας φωνή, η φωνή των ανθρώπων του τουρισμού, που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα, το πόσο σημαντική είναι η λειτουργία αυτή της Σχολής για την τουριστική οικονομία του νησιού μας και όχι μόνο, μπορεί να αποτελέσει το καλύτερο επιχείρημα για να πειστεί και ο πιο κακόπιστος υπηρεσιακός και κυβερνητικός παράγοντας για τη σοβαρότητα του προβλήματος και την ανάγκη άμεσης παρέμβασης.

Στο πλαίσιο αυτό, κι επειδή κρίνω πως κατά μόνας δε θα μπορέσουμε να πετύχουμε όλα αυτά που διεκδικούμε, στηρίζω την πρωτοβουλία σας, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεσή σας, καλώντας παράλληλα το σύνολο των φορέων της Κέρκυρας να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια. Μοναδική λύση είναι ο κοινός αγώνας διεκδίκησης με τεκμηριωμένες προτάσεις.

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Μπιάγκης
Βουλευτής Κέρκυρας
ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *