Nίκος Μουζακίτης: «Η αυτονόμηση και η δημιουργία ΔΕΥΑ Δήμου Βόρειας Κέρκυρας αδιαπραγμάτευτη θέση, 4 συνεχή χρόνια»

Οφειλόμενη απάντηση του Αντιδημάρχου Καθημερινότητας Δήμου Βόρειας Κέρκυρας , μέλους του ΔΣ της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ κου Μουζακίτη Νικόλαου που αφορά στην από 6-11-2023 δήλωση της Προέδρου της Διαδημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Δήμων Κέρκυρας , Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κας Μερόπης- Σπυριδούλας Υδραίου:

« Σταθερή και αδιαπραγμάτευτη θέση του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και των εκπροσώπων του από την αρχή και καθόλη τη διάρκεια της θητείας στο ΔΣ του διαδημοτικού οργάνου «Διαδημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Δήμων Κέρκυρας» //«∆ΙΑ∆.Ε.Υ.Α.∆. Κέρκυρας», είναι η αυτονόμηση και η δημιουργία ΔΕΥΑ Βόρειας Κέρκυρας. Επί τέσσερα συνεχή χρόνια -χωρίς να υπάρχει λόγος- η λειτουργία του διαδημοτικού οργάνου διέπεται από «εξευτελιστικές» εξάμηνες παρατάσεις.

Με το σκεπτικό αυτό και με δεδομένο ότι λήγει η παράταση λειτουργίας της ΔΙΑΔΕΥΑΔ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και η παραμονή του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας στο διαδημοτικό όργανο στις 31-12-2023, οι όποιες αποφάσεις και το σκεπτικό τους διέπονται από τη διασφάλιση εύρυθμης λειτουργίας του, αυστηρά και μόνο μέχρι 31-12-2023.

Ουδεμία άλλη απόφαση δεν αποδεχόμεθα πέρα εκείνων που απαιτούνται προκειμένου να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία της διαδημοτικής επιχείρησης αφενός , αφετέρου αυστηρά για την ολοκλήρωση των διαδικασιών της αποχώρησης και της ομαλής μετάβασης των αρμοδιοτήτων και δικαιωμάτων-υποχρεώσεων στην αυτόνομη ΔΕΥΑ Βόρειας Κέρκυρας και πάντως όχι πέραν της 31-12-2023.

Σημειωτέον ότι στην «τακτική χειραγώγησης» , οι ίδιες ενέργειες ακολουθήθηκαν και λίγο πριν παραλάβουμε ως νέες δημοτικές αρχές το 2019 .

Επαναλαμβάνουμε -για πολλοστή φορά- πως –έως την οριστική αποχώρηση- η όποια συναίνεση του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας κινείται στην κατεύθυνση αυστηρά και μόνον της εύρυθμης λειτουργίας του διαδημοτικού οργάνου για την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου και της κοινωνίας του . Οποιαδήποτε απόφαση δέσμευσης των νέων δημοτικών αρχών είναι «αντιδεοντολογική και καταχρηστική».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *