Απέρριψαν την πρόταση για Λαϊκές Συνελεύσεις σ’ όλες τις γειτονιές και τα προάστια της πόλης

Η Δημοτική Κοινότητα Κερκυραίων είναι ιδιαιτέρως σημαντική γιατί αφορά το πιο πυκνοκατοικημένο τμήμα του νησιού μας. Η πόλη της Κέρκυρας (χωρίς τις περιαστικές κοινότητες) έχει πληθυσμό 30.737 κατοίκους, σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα που προέκυψαν από την απογραφή του 2021.
Στην τελευταία συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου, επαναφέραμε την πρότασή μας για την πραγματοποίηση Λαϊκών Συνελεύσεων σ’ όλες τις γειτονιές και τα προάστια της πόλης. Στόχος της πρότασης μας ήταν να ακουστούν οι κάτοικοι και να αναδειχθούν τα προβλήματα κάθε περιοχής.
Η πλειοψηφία, προσκείμενη στη νέα Δημοτική Αρχή, αρνήθηκε την διοργάνωση Λαϊκών Συνελεύσεων, με την δικαιολογία ότι μπαίνουμε στην θερινή περίοδο και όλοι είναι απασχολημένοι, ενώ με δική της ευθύνη για μήνες είχε καθυστερήσει να φέρει για συζήτηση το θέμα. Επίσης, δεν έκανε καμία αντιπρόταση για το πότε θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν, απλά καταψήφισε την εισήγηση.
Η Δημοτική Αρχή, ενώ βρίσκει χρόνο για να πραγματοποιήσει και να προβάλει συναντήσεις και συζητήσεις «κεκλεισμένων των θυρών», βρίσκει χίλια δύο εμπόδια για να υπάρξει η λαϊκή παρέμβαση στις αποφάσεις της. Οι «Λαϊκές Συνελεύσεις» για εμάς αποτελούν εργαλείο για να υπάρξει ενεργή συμμετοχή του λαού στα όσο διαδραματίζονται στον τόπο μας. Κάποιοι φαίνεται ότι δεν θέλουν κάτι τέτοιο.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα πρωτοστατήσει στην ανάδειξη όλων των προβλημάτων που αφορούν τους κατοίκους της πόλης, στην οργάνωση του λαού και στην πάλη για την διεκδίκηση φιλολαϊκών λύσεων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *