Επίσκεψη Αλέξανδρου Αυλωνίτη στον Πετριτή

Επίσκεψη στον Πετριτή πραγματοποίησε το Σάββατο 1/4/2023 ο βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και τοπικούς συμβούλους για τα προβλήματα της περιοχής.

►Στο γήπεδο του Πετριτή, ενώ έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση από τον Μάιο του 2019 με διάθεση ποσού 110.000 ευρώ προκειμένου να κατασκευαστεί νέα κερκίδα από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, 4 χρόνια μετά δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες. Αξιέπαινες οι προσπάθειες των αθλητικών παραγόντων του Αστέρα Πετριτή και των χορηγών της ομάδας που προσφέρουν οικονομική βοήθεια κι εθελοντική εργασία για τη συντήρηση του γηπέδου.

►Αίτημα των κατοίκων παραμένει και η λειτουργία πιστοποιημένης παιδικής χαράς, έργο για το οποίο υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το 2018.

►Οξυμένα είναι τα προβλήματα οδικής πρόσβασης προς το πανέμορφο χωριό, αφού κατά μήκος των οδών Μεσογγή – Μπούκαρη και Μπούκαρη – Πετριτή παρουσιάζονται σοβαρά κατολισθητικά φαινόμενα και απαιτούνται άμεσα έργα βελτίωσης και αποκατάστασης, πλην όσων προσφάτως έχουν γίνει. Ελλείψεις παρουσιάζει και η αγροτική οδοποιία, μικρότερης όμως κλίμακας.

►Στο αλιευτικό καταφύγιο Πετριτή, το οποίο αποτελεί το δεύτερο σημαντικότερο λιμάνι στη Νότια Κέρκυρα, παρουσιάζονται επιχώσεις από τους νότιους ανέμους και συνεπώς προβλήματα στην υποδοχή σκαφών. Χρειάζονται άμεσες βελτιωτικές παρεμβάσεις, τις οποίες ο βουλευτής είχε εγγράφως επισημάνει α) το Νοέμβριο του 2019 σε επίσκεψή του στον Υπ. Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Γ. Πλακιωτάκη, οπότε και αναφέρθηκε διεξοδικά στην αναγκαιότητα κατασκευής μόλων για αποτροπή των προσχώσεων στο αλιευτικό καταφύγιο Πετριτή και β) το Νοέμβριο του 2021, όταν διαπίστωσε ότι από τις εξαγγελίες Πλακιωτάκη για λιμενικά έργα, απουσίαζε η δέσμευση χρηματοδότησης για τη Νότια Κέρκυρα.

►Τέλος “αγκάθι” στην κατεξοχήν τουριστική περιοχή αποτελεί η ανυπαρξία εκτεταμένου αποχετευτικού δικτύου, με συνέπεια να κρίνεται επείγουσα η κατασκευή βασικών έργων υποδομής που στερούνται οι κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής.

Ο βουλευτής Αλέξανδρος Αυλωνίτης δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα σημαντικά προβλήματα, για τα οποία τον ενημέρωσαν οι κάτοικοι, στους καθ’ ύλην αρμόδιους (Δήμος, Περιφέρεια, ΟΛΚΕ, Κυβέρνηση), αναζητώντας λύσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *