Ομάδα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ: 5 χρόνια δούλεμα στην υλικοτεχνική αναβάθμιση Κέντρων Υγείας Κέρκυρας, ενώ ταυτόχρονα ιδιωτικοποιούν τις υπηρεσίες.

Η πρώτη ανακοίνωση στην Κέρκυρα, μετά τις εκλογές του 2019, από την τότε περιφερειάρχη Ιονίων αφορούσε τα Κέντρα Υγείας και την άμεση αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής τους.

Ένα έργο στο οποίο ποτέ ΔΕΝ συμπεριελήφθησαν τα 2 κυριότερα κέντρα υγείας του νομού. Το κέντρο υγείας της πόλης της Κέρκυρας και το Κέντρο Υγείας Παξών (που καλύπτει ένα ολόκληρο νησί). Ενώ οι υπεύθυνοι γνώριζαν από την πρώτη στιγμή πως τα κτήρια αυτά δεν ανήκουν στο Υπουργείο Υγείας και παρότι πέρασαν 5 χρόνια, δε δόθηκε καμία λύση.

Έτσι για πολλά χρόνια ακόμα όταν βρέχει, οι επισκέπτες του ΚΥ Κέρκυρας, θα θαυμάζουν το κτήριο να στάζει κρουνηδόν και τους κουβάδες απλωμένους σε όλες τις αίθουσες.

Το έργο των υπολοίπων 3 κέντρων υγείας απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ το 2023, καθώς οι ιθύνοντες επί 4 χρόνια αδυνατούσαν να ολοκληρώσουν τις μελέτες. Βρέθηκε έτσι η λύση του ταμείου ανάκαμψης, αλλά ακόμα και με αυτό, οι διαδικασίες προχωρούν με ρυθμό χελώνας. Σήμερα 5 χρόνια μετά στη σχετική διαγωνιστική διαδικασία, δεν έχει αναδειχτεί ούτε καν ανάδοχος του έργου, πόσο μάλλον να ξεκινήσει η ανακατασκευή..

Αυτά όσον αφορά τα κτηριακά γιατί όσον αφορά τη στελέχωση, ας το αφήσουμε καλύτερα.

Μόνιμες θέσεις γιατρών για το Κέντρο υγείας της πόλης έχουν να προκηρυχθούν από την εποχή διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι άγονες θέσεις ποτέ δεν επαναπροκηρύχθηκαν, παρά τις παραιτήσεις γιατρών λόγω του φόρτου εργασίας.

Οι παραιτήσεις του 2021 και 2022 συνεχίζουν να μπαλώνονται με μετακινήσεις ιατρών από τα περιφερειακά κέντρα υγείας, μεταφέροντας σε αυτά το πρόβλημα της στελέχωσης, χωρίς να λύνουν φυσικά το πρόβλημα στην πόλη.

Έτσι προωθείται το νεοφιλελεύθερο δόγμα ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών και στην πρωτοβάθμια υγεία. Τα μπλοκάκια με συμβάσεις ιδιωτών γιατρών στο ΚΥ Κέρκυρας, ανθούν την τελευταία 2ετία και αναβιώνουν οι εποχές του παλιού καλού ΙΚΑ καθώς οι γιατροί με σύμβαση διατηρούν και τα ιδιωτικά ιατρεία τους. Το ίδιο άλλωστε προβλέπει το νέο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την προηγούμενη βδομάδα και για τους γιατρούς του ΕΣΥ.

Επί 5 χρόνια ιδιωτικοποιούν και απαξιώνουν την πρωτοβάθμια Υγεία, μαζί με τα νοσοκομεία.
Ώρα για να μπει φρένο, ώρα για αλλαγή.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *