Η παραχώρηση του παραθαλάσσιου μετώπου ερώτηση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Συζητήθηκε κατά την πρώτη ημέρα συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου η επερώτηση της ΑΝΑΣΑ για την καθυστέρηση παραχώρησης στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας του παραθαλάσσιου μετώπου. Ο κύριος Γαλιατσάτος μεταξύ των άλλων ρωτούσε τον Περιφερειάρχη: Ως δήμαρχος Κερκυραίων και γενικότερα ως στέλεχος της αυτοδιοίκησης της Κέρκυρας, ποια είναι η τυχόν εμπλοκή σας στο θέμα της παραχώρησης του παραλιακού μετώπου;

Πως κρίνετε την ΜΗ εξέλιξη όλα αυτά τα χρόνια καθώς και τις κυβερνητικές παλινωδίες;

Προτίθεσθε να αναλάβετε σχετική πρωτοβουλία ;

Θεωρείτε ότι αποδέκτης της οψέποτε παραχώρησης θα μπορούσε να είναι και η ΠΙΝ;

Εκ μέρους της Περιφερειακής αρχής λόγω απουσίας στο εξωτερικό του Περιφερειάρχη απάντησε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Σπύρος Ιωάννου, ο οποίος μεταξύ των άλλων τόνισε:

Όσον αφορά το ερώτημα το σχετικό με τις κυβερνητικές παλινωδίες ο κύριος Ιωάννου είπε ότι: Είναι προφανές ότι υπάρχει έλλειμμα πολιτικής βούλησης, δεν υπάρχει διάθεση προφανώς να προχωρήσει η παραχώρηση του παραθαλάσσιου μετώπου στο Δήμο κεντρικής Κέρκυρας». Και συνέχισε λέγοντας δεν είναι δυνατόν να επικαλείται ζητήματα σημειακών μεταβολών, τοπογραφικών, επίσης θέματα διευθέτησης κυριότητας από τα οποία πολλά έχουν αποσαφηνιστεί να μην υπάρχει πρόθεση να παραχωρηθεί όπως βλέπουμε σε άλλες περιοχές όπως στην Πάτρα, στη Καβάλα, στην Ηγουμενίτσα, στη Θεσσαλονίκη.

Ολοκληρώνοντας ο κύριος Ιωάννου τόνισε ότι: «Κατ΄ αρχάς συμπαριστάμεθα, συμπαραστεκόμαστε και συντασσόμαστε απολύτως με τη θέση του Δήμου κεντρικής Κέρκυρας, με τον οποίο δεν ερχόμαστε σε αντιπαράθεση για να το διεκδικήσει η ΠΙΝ. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να συνταχθούμε μαζί του και να διεκδικήσουμε με ένταση αυτό το οποίο είχε ξεκινήσει από πολλά χρόνια πριν.».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *