ΛΑ.ΣΥ Νότιας Κέρκυρας: Ερώτηση για την αγροτική οδοποιία

Οι περισσότεροι αγροτικοί δρόμοι στα χωριά του Δήμου μας έχουν υποστεί φθορές απ’ τις καιρικές συνθήκες κι έχουν φραγεί από τη βλάστηση, με αποτέλεσμα η διέλευση να έχει καταστεί από δυσχερής έως και αδύνατη.
Το πρόγραμμα των έργων για την αγροτική οδοποιία αφορά ένα πολύ μικρό τμήμα του δικτύου αγροτικής οδοποιίας και δεν καλύπτονται με αυτό τα μεγάλα προβλήματα που έχουν οι δρόμοι.
– Επειδή η αύξηση της τιμής του λαδιού δίνει το έναυσμα σε αρκετούς δημότες να καλλιεργήσουν τις ελιές τους
– επειδή η εξασφάλιση του λαδιού των νοικοκυριών αλλά και η ενδεχόμενη εξασφάλιση εισοδήματος είναι μεγάλη υπόθεση για τους δημότες μας,
– επειδή η δυσκολία ή η αδυναμία διέλευσης από και προς τον ελαιώνα λειτουργεί αποτρεπτικά για την καλλιέργεια,
– επειδή η διέλευση κι η προσπελασιμότητα στους αγροτικούς δρόμους, πέραν της ελαιοκαλλιέργειας, είναι αναγκαία και για την προστασία από τις πυρκαγιές.
– επειδή πρέπει τώρα να γίνουν ενέργειες και να ζητηθεί η οικονομική ενίσχυση του Δήμου για έργα συντήρησης του αγροτικού οδικού δικτύου,
– επειδή τα όποια έργα πρέπει να εκτελεστούν άμεσα,

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή:
α) Αν την έχει απασχολήσει το θέμα, αν έχει κάνει κάποιο σχεδιασμό και αν ναι, ποιος είναι αυτός.

β) Αν έχει τη δυνατότητα ο Δήμος με δικά του μέσα να κάνει κάποιες διανοίξεις και βελτιώσεις στους δρόμους.

γ) αν θα συγκαλέσει η Δημοτική Αρχή λαϊκές συνελεύσεις στα χωριά, σε συνεργασία με τις δημοτικές κοινότητες, τους αγροτικούς συλλόγους και την ΟΑΣΚ, ώστε να καταγραφούν οι πραγματικές ανάγκες και να διαμορφωθεί δυναμική που θα ενισχύσει το αίτημα για έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου.

δ) Τέλος, ζητάμε να ενημερωθούμε σχετικά με το τι έχει προβλεφθεί για την δακοκτονία, σε ποια φάση βρίσκεται το φετινό πρόγραμμα και με ποια μέθοδο θα εκτελεστεί στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *