Δημήτρης Μπιάγκης: Γόνιμη και ουσιαστική συνεργασία Ελλάδος και Ιταλίας

Κατόπιν σχετικού αιτήματος της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ιταλίας με τον Πρέσβη, Paolo Cuculi, την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο της Βουλής των Ελλήνων. Στη συνάντηση συμμετείχε ο πρόεδρος κ. Βασίλης Υψηλάντης, ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης, ως αντιπρόεδρος της Κ.Ο.Φ. καθώς και άλλοι Βουλευτές.
Ο Βουλευτής, στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, φέρνοντας ως παράδειγμα το έργο που επιτελείται από το Επίτιμο Προξενείο της Ιταλίας στην Κέρκυρα και στάθηκε στη μακραίωνη σχέση των δυο χωρών.
«Οφείλουμε να διδαχτούμε από τις μελανές στιγμές της ιστορίας και να επενδύσουμε σε όλα εκείνα που μας ενώνουν ιστορικά και πολιτισμικά, καθώς υπάρχουν τεράστιες προοπτικές που πρέπει να αξιοποιήσουμε προς όφελος και των δυο χωρών», δήλωσε ο Βουλευτής και συνέχισε. «Δεν είναι μόνο ο πολιτισμός και η κουλτούρα που μας ενώνουν διαχρονικά, αλλά και τα κοινά προβλήματα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των δυο χωρών που καλούμαστε να διαχειριστούμε μέσα από τη μια σχέση εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού που μπορεί να καταστεί γόνιμη και ουσιαστική».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *