Διαξιφισμοί για την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κεντρικής Κέρκυρας

ΠΡΟΣ :ΤΟΝ Κον ΠΡΟΕΔΡΟ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΔΗΛΩΣΗ – ΑΙΤΗΣΗ
Των κάτωθι Δημοτικών Συμβούλων και επικεφαλής των αντίστοιχων παρατάξεων :
1. Σπυρίδωνος Νεράντζη του Γεωργίου , (Η Κέρκυρα Ψηλά)
2. Κωνσταντίνου Γρηγοριάδη του Θεοδώρου , (Εκκίνηση)
3. Xρυσάνθης Χαλικιοπούλου του Νικολάου (Κέρκυρα 180°)

ΘΕΜΑ: Ακύρωση της κατεπείγουσας σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου δια περιφοράς

Κοινοποίηση:
1. κκ Δημοτικούς Συμβούλους του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων
2. ΜΜΕ

κ.Πρόεδρε,
όπως καλά γνωρίζετε με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 15917/8-5-2023 πρόσκληση (περίεχε 22 θέματα) συγκαλέσετε το Δημοτικό Συμβούλιο για ΤΑΚΤΙΚΗ δια ζώσης 12η συνεδρίαση στις 12-5-2023, η οποία ματαιώθηκε επειδή δεν υπήρχε απαρτία.
Εν συνέχεια, αντί να συγκαλέσετε εκ νέου το Δημοτικό Συμβούλιο σε επαναληπτική 2η συνεδρίαση (όπως ορίζει με σαφήνεια η κειμένη Νομοθεσία) με τα ιδία θέματα (και τυχόν άλλα όπως προβλέπεται), αποφασίσατε παρά το Νόμο:
1. Το Σάββατο 13-5-2023 να μας αποστείλετε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 16819/13-5-2023 πρόσκληση (περίεχε 14 θέματα- 13 που συμπεριλαμβανόταν στην 12η συνεδρίαση συν ένα καινούργιο θέμα) για ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ δια περιφοράς 13η συνεδρίαση τις 15-5-2023 η οποία ματαιώθηκε επειδή δεν υπήρχε απαρτία.
2. Την Δευτέρα 15-5-2023 να μας αποστείλετε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 17088/15-5-2023 πρόσκληση (περίεχε 14 θέματα- 13 που συμπεριλαμβανόταν στην 12η συνεδρίαση συν ένα καινούργιο θέμα) για ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ δια περιφοράς 14η συνεδρίαση τις 16-5-2023, η οποία ματαιώθηκε λόγο έλλειψης απαρτίας.
3. Την Τρίτη 16-5-2023 να μας αποστείλετε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 17237/16-5-2023 πρόσκληση (περιέχει 14 θέματα- 13 που συμπεριλαμβανόταν στην 12η συνεδρίαση συν ένα καινούργιο θέμα) για ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ δια περιφοράς 15η συνεδρίαση τις 17-5-2023.
Κατόπιν όλων των ανωτέρω και με σκοπό την ορθή εφαρμογή της Νομοθεσίας, σας προτείνουμε να ακυρώσετε όλη την διαδικασία κατεπείγουσας σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου δια περιφοράς όπως και την τυχόν λήψης σχετικών αποφάσεων και να συγκαλέσετε (σύμφωνα με το όσα προβλέπει ρητά ο Νόμος) την επαναληπτική 2η ΤΑΚΤΙΚΗ δια ζώσης συνεδρίαση του σώματος.
Με εκτίμηση
Σπυρίδων Νεράντζης
Κωνσταντίνος Γρηγοριάδης
Xρυσάνθη Χαλικιοπούλου

Απάντηση Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Μεταλληνού.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

κ.κ. Σπυρίδωνα Νεράντζη, Κωνσταντίνε Γρηγοριάδη και Χρυσάνθη Χαλικιοπούλου,

Απαντώντας στο από 17 Μαΐου 2023 έγγραφό σας, θα ήθελα να σας αναφέρω τα εξής:

Επειδή στη 12η τακτική Συνεδρίαση (12.5.2023) δεν επετεύχθη απαρτία (συμμετείχαν 20 Δημοτικοί Σύμβουλοι αντί για 23) κι ενώ στον αύλειο χώρο της Αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου βρίσκονταν οκτώ συνάδελφοί μας από Παρατάξεις της ελάσσονος Αντιπολίτευσης, διαπίστωσα μετά από εκκλήσεις μου προς τους τελευταίους, ότι δεν υπήρχε διάθεση πραγματοποίησης της εν λόγω Συνεδρίασης. Την άποψή μου αυτή ενίσχυσαν και τα σχετικά έγγραφά σας (των κ.κ. Γρηγοριάδη και Χαλικιοπούλου), που ζητούσαν τη μη πραγματοποίηση των συνεδριάσεων, παρόλο που αποτελεί επιτακτική ανάγκη η πραγματοποίησή τους αφού εκκρεμούσαν τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

Μου προκαλεί έκπληξη, που ειδικά εσείς κ. Νεράντζη επιδεικνύετε ενδιαφέρον για μία Συνεδρίαση από την οποία απουσιάζατε.

Ως εκ τούτου και επειδή οι υπηρεσίες του Δήμου μας λειτουργούν προς όφελος των συνδημοτών μας, επιλέξαμε – βασιζόμενοι στο νομοθετικό πλαίσιο – τη μόνη σύντομη διαδικασία που είναι η κατεπείγουσα Συνεδρίαση δια περιφοράς (γιατί η δια ζώσης θα έθετε ΜΟΝΟ σε ταλαιπωρία τους συνεπείς συναδέλφους μας), προκειμένου να εγκριθούν τα κατεπείγοντα υπηρεσιακά θέματα, από τα οποία εξαρτώνται έργα, υπηρεσίες και προμήθειες προς όφελος της κοινωνίας.

Μου προκαλεί, μάλιστα, εντύπωση, γιατί αντιδράτε και δεν θέλετε να συναισθανθείτε την αγωνία μου και να συνεργαστείτε όπως οφείλετε θεσμικά, στην πραγματοποίηση των απαραίτητων Συνεδριάσεων, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία. Η παρακώλυσή τους με οποιονδήποτε τρόπο, αποτελεί εμπαιγμό των αυτοδιοικητικών και εν τέλει της ίδιας της Δημοκρατίας. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποτελεί το Ανώτατο Πολιτικό Όργανο του Δήμου μας και οι συνεδριάσεις του είναι χώρος άσκησης των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και υποχρεώσεων ως εκπροσώπων του Κερκυραϊκού λαού. Η ευθύνη βαρύνει όλους μας και όλοι μας κρινόμαστε καθημερινά από τους συμπολίτες μας.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Δημήτριος Γ. Μεταλληνός

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *