Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας: Πώς να ταλαιπωρεί τους δημότες και να αποκαρδιώνει νέους ανθρώπους. Πως η χαρά για τον νέο κύκλο στη ζωή δυο ανθρώπων μετατρέπεται σε οργή και αγανάκτηση.

Μια από τις ομορφότερες στιγμές στη ζωή του ανθρώπου είναι η στιγμή που αποφασίζει να κάνει οικογένεια και να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του με τον άνθρωπο που έχει επιλέξει. Μέχρι να φθάσει στην ημέρα της τελετής, υπάρχει μια γραφειοκρατική διαδρομή που πρέπει να διανύσει, τυπικότητες δηλαδή, βαρετή μεν αλλά αναγκαία. Δυστυχώς όμως κάποια, ενίοτε και για ακατανόητους λόγους, την κάνουν επώδυνη.

Μου διηγήθηκαν σήμερα την περιπέτεια που έζησαν δυο νέοι άνθρωποι πηγαίνοντας στο Δήμο κεντρικής Κέρκυρας για να βγάλουν την άδεια του γάμου τους και πραγματικά δεν μπορούσα να το πιστέψω.

Κάποια υπάλληλος αρνήθηκε να εκδώσει την άδεια, γιατί στη ληξιαρχική πράξη γέννησης της μέλλουσας νύφης, το όνομα της μητέρας της ήταν γραμμένο με ένα Λ και όχι με δυο, όπως είναι το σωστό. Η ληξιαρχική πράξη γέννησης έχει εκδοθεί από το ίδιο γραφείο ληξιαρχείο του Δήμου. Άρα ευθύνεται για το λάθος. Απαίτησαν μάλιστα να πάνε στη Λάρισα, που έχει γεννηθεί η μητέρα της μέλλουσας νύφης για να διορθώσουν το όνομα. Και όταν έφεραν με κάποιο τρόπο, ζούμε στον 21ο αιώνα το πιστοποιητικό, δεν το δεχόταν, γιατί ντε και καλά έπρεπε να ταξιδέψουν στη Λάρισα!!!

Δεν έφτανε όμως αυτό, η υπάλληλος βρήκε και άλλο εμπόδιο στα δυο νέα παιδιά που θέλουν να ενώσουν τις ζωές τους. Κάτι σαν το Μαντείο των Δελφών που έβαλε τους 10 άθλους στον Ηρακλή.

Ο μέλλων γαμπρός είχε από το 2021 το Ε1 όπου φιλοξενείται από τον πατέρα του. Απαίτησαν ότι πρέπει να φέρει νέο Ε1 του 2023. Όταν τους είπαν ότι ακόμα δεν έχει βγει το Ε1, οι υπάλληλοι του Δήμου αρνήθηκαν να προχωρήσουν στην άδεια γάμου. Τελικά υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση ότι σήμερα συζεί με την μέλλουσα σύζυγο του και μετά από πολλές πιέσεις, αφού αρχικά δεν το δεχόταν, ξεπεράστηκε και αυτό το εμπόδιο.

ΕΛΕΟΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ ΝΤΡΟΠΗ.

Δυο σχόλια. Πρώτον. Βασική αρχή του Διοικητικού Δικαίου, είναι η αρχή της διακριτικής ευχέρειας, όπερ σημαίνει ο δημόσιος υπάλληλος οφείλει να ερμηνεύει το νόμο πάντα εξυπηρετώντας τον πολίτη.

Δεύτερο σχόλιο. Πριν από λίγες ημέρες ο Πρωθυπουργός είχε αναφερθεί στο μεγαλύτερο όντως πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, γιατί οι νέοι δεν παντρεύονται και προφανώς δεν γενούν παιδιά. Θα πρέπει να ενημερωθεί ο  Πρωθυπουργός ότι στη Κέρκυρα οι νέοι που παίρνουν την απόφαση να παντρευτούν, θα πρέπει πρώτα να ξεπεράσουν τους δέκα άθλους του Ηρακλή, που βάζει ο Δήμος κεντρικής Κέρκυρας και όχι το Μαντείο των Δελφών.

Υ.Γ

Α, ξέχασα και εγώ δεν είμαι γιος της μάνας μου, γιατί το επίθετο μας το έγραφε με δυο Κ, ενώ εγώ μόνο με ένα!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *