Εθιμοτυπική επίσκεψη του Επιτετραμμένου Πρέσβη της Γεωργίας David Kordzadze στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

Την Κυριακή 28 Ιανουάριου 2024 συναντήθηκε στο γραφείο της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ.Γιάννης Τρεπεκλής με τον Επιτετραμμένο Πρέσβη της Γεωργίας κ. David Kordzadze και την πολιτιστική ακόλουθο Α’ Γραμματέας της Πρεσβείας της Γεωργίας κα Ani Udzilauri.

Ο σκοπός της επίσκεψής του Επιτετραμμένου Πρέσβη στην Κέρκυρα ήταν εθιμοτυπικός. Η συζήτηση διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα οπού αναφέρθηκαν θέματα ανταλλαγής πολιτισμικών δράσεων και σύσφιξης εμπορικών σχέσεων.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων αναφέρθηκε σε παλαιότερη επίσκεψή του στην Γεωργία όντας Δήμαρχος Κέρκυρας την περίοδο2011-2014 στην Τιφλίδα της Γεωργίας.

Την τότε αποστολή συνόδευε ο Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων ενώ ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιάννης Τρεπεκλής επεσήμανε την άριστη φιλοξενία που έλαβαν εκεί. Αντίστοιχα ο Επιτετραμμένος Πρέσβης της Γεωργίας πρότεινε την υπογραφή ενός συμφώνου αδελφοποίησης μεταξύ Τιφλίδας και ΠΙΝ και το οποίο θα έχει ως βάση την πολιτισμική συνεργασία των δυο περιφερειών.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην ενδεχόμενη ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δυο περιφερειών αναφερόμενος ειδικά στην πολύ καλή ποιότητα οίνου της Γεωργίας.

Ο Επιτετραμμένος Πρέσβης της Γεωργίας εξεδήλωσε τον ενθουσιασμό του όσον αφορά στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο προς τιμήν του και επιβεβαίωσε την πρόθεση για τη σύσφιξη των πολιτιστικών σχέσεων των 2 λαών, ενώ δε, μίλησε για αντάμωμα των πολιτισμών της Γεωργίας και της Κέρκυρας.

Την πρωτοβουλία για την οργάνωση της εκδήλωσης και την αντίστοιχη συνάντηση των εκπροσώπων των 2 φορέων είχε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σινιών και ο πρόεδρός του Γιάννης Γαρνέλης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *