ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Για τους Φύλακες των σχολείων

Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση, προχώρησε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας, τις προηγούμενες μέρες, η οποία προκάλεσε μια απίστευτη αναστάτωση, σε γονείς και εκπαιδευτικούς, θέτοντας ταυτόχρονα, σε κίνδυνο, τουλάχιστον 340 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου του Ποταμού.

Μετά από τη συνταξιοδότηση του φύλακα στο 3ο-4ο Γυμνάσιο και μετά από μια αίτηση του φύλακα της Κορακιάνας να έρθει στην πόλη, αντί να τοποθετηθεί ο φύλακας κατευθείαν στο κενό που δημιουργήθηκε στο 3ο-4ο Γυμνάσιο (αναρωτιόμαστε γιατί…), αναστατώθηκαν δύο σχολεία το 2ο ΕΠΑΛ και ο Ποταμός.

Πιο συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή, λίγες μέρες πριν λήξει η θητεία της, αποφάσισε να μεταφέρει το φύλακα του 2ου ΕΠΑΛ, στο ΕΠΑΛ Κορακιάνας, το φύλακα από το ΕΠΑΛ Κορακιάνας, στο 2ο ΕΠΑΛ και το φύλακα του Δημοτικού Σχολείου του Ποταμού στο 3ο-4ο Γυμνάσιο. Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας, για μια ακόμα φορά, προσπαθεί να μοιράσει τη φτώχεια, κάνοντας αλχημείες, αντί να διεκδικήσει μόνιμους φύλακες για όλα τα σχολεία του Δήμου.

Το αποτέλεσμα της κίνησης αυτής, είναι, από τη μία, ο φύλακας του 2ου ΕΠΑΛ που είναι 17 χρόνια εκεί και γνωρίζει πολύ καλά το σχολείο και τις ανάγκες του, τους μαθητές του και τους εκπαιδευτικούς και λόγω της εμπειρίας του στο συγκεκριμένο σχολείο, μπορεί να διαχειριστεί καταστάσεις, να οδηγηθεί σε ένα καινούριο περιβάλλον -παρά τη θέλησή του (παρεμπιπτόντως το ΕΠΑΛ Κορακιάνας που τοποθετήθηκε είναι και αντιδιαμετρικά αντίθετο από τον τόπο κατοικίας του)- και να χρειάζεται από την αρχή να προσαρμοστεί στο καινούριο περιβάλλον.

Από την άλλη, ο Δήμος αφήνει, το Δημοτικό Σχολείο του Ποταμού, όπως και το Νηπιαγωγείο, τα οποία συστεγάζονται, σε ένα χώρο 4 στρεμμάτων, και στα οποία φοιτούν 340 μαθητές, χωρίς καθόλου φύλακα, αφήνοντας τα μικρά παιδιά εκτεθειμένα σε κινδύνους κι εντείνοντας την ανασφάλεια των γονιών και των εκπαιδευτικών. Δικαίως οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων έχουν ξεσηκωθεί και ζητούν να μην αλλάξει τίποτα, προκειμένου να μείνουν προστατευμένα τα παιδιά και τα σχολεία.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας απαιτεί:

· Να μη γίνει καμία αλλαγή στην τοποθέτηση των φυλάκων των σχολείων.

· Άμεση πρόσληψη μόνιμων φυλάκων κι επιστατών σε ΟΛΑ τα σχολεία του νησιού.

Η ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΟΝΙΩΝ ΚΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 9 π.μ. ΣΤΟ ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *