Χαιρετισμός Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Δ.Ν. Μερόπης Υδραίου στην έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Μεσογειακών Πολιτισμών

Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να απευθύνω τους θερμότερους χαιρετισμούς μου σε όλους σας σε αυτή τη μεγάλη γιορτή των λαών μας, στο Διεθνές Φεστιβάλ Μεσογειακών Πολιτισμών, που για 5 ημέρες θα κοσμεί την όμορφη πόλη μας, την Κέρκυρα.

Είμαι βέβαιη ότι το Φεστιβάλ αυτό είναι μια γιορτή της διαφορετικότητας αλλά και της ομοιότητας, της κληρονομιάς και του διαρκούς πνεύματος της Μεσογείου.

Η Κέρκυρα, γεμάτη ιστορία και πλούσια σε πολιτιστικές παραδόσεις, αποτελεί το τέλειο σκηνικό για μια τόσο αξιόλογη συγκέντρωση ανθρώπων από όλη την περιοχή της Μεσογείου και όχι μόνο.

Ως Δήμαρχος Κέρκυρας, δηλώνω ιδιαίτερα χαρούμενη  που έχουμε τη δυνατότητα υπό την αιγίδα του Δήμου μας να δώσουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το κοινό τη συγχώνευση καλλιτεχνικών εκφράσεων, την ανταλλαγή ιδεών και την εμβάθυνση των πολιτιστικών δεσμών που αναμφίβολα λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια αυτού του Φεστιβάλ.

Η Μεσόγειος υπήρξε κοιτίδα πολιτισμού για χιλιετίες, γεννώντας έναν πλούτο τέχνης, μουσικής, χορού, κουζίνας και εθίμων που συνεχίζουν να μας μαγεύουν και να μας εμπνέουν. Είναι μέσα από εκδηλώσεις όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Μεσογειακών Πολιτισμών που θυμόμαστε την ομορφιά της διαφορετικότητάς μας, τη δύναμη στην ενότητά μας και τη δύναμη του πολιτισμού να γεφυρώνει τα κενά και να ενθαρρύνει την κατανόηση μεταξύ των εθνών.

Εκφράζω τα εγκάρδια συγχαρητήριά μου σε όλους όσους εργάστηκαν ακούραστα για να γίνει πραγματικότητα αυτό το Φεστιβάλ. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο των Σινιών, το Διεθνές Συμβούλιο Διοργανωτών Εκδηλώσεων Λαϊκού Πολιτισμού και Παραδοσιακών Τεχνών – CIOFF®, επίσημου εταίρου της UNESCO και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Είναι αξιέπαινη η δέσμευση όλων αυτών των φορέων για τη διατήρηση και τον εορτασμό της κοινής μας κληρονομιάς.

Είναι επίσης μια ευκαιρία να σφυρηλατηθούν νέες φιλίες, να διευρυνθούν οι ορίζοντες όλων μας και να εμβαθύνουμε την εκτίμησή μας για τους διαφορετικούς πολιτισμούς που κοσμούν τις μεσογειακές μας ακτές. Η Μεσόγειος είναι η θάλασσα που μας ενώνει, μια γεωπολιτική γειτονιά με πλούτο και δύναμη.

Καλώ τους καλεσμένους μας κατά την παραμονή τους στο νησί μας να εξερευνήσουν τα μνημεία και τα όμορφα καντούνια μας, να χαρούν την απολαυστική κουζίνα μας και βυθιστούν στην παράδοσή μας, ζώντας νέες στιγμές έμπνευσης αλλά και σύνδεσης των λαών μας.

Μαζί, ας γιορτάσουμε την ομορφιά της κοινής μας κληρονομιάς και την υπόσχεση ενός φωτεινότερου, πιο αρμονικού μέλλοντος για όλους

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *