Σπύρος Κροκίδης: «Δίκαια τα αιτήματα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Κέρκυρας».

Ο υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ Σπύρος Κροκίδης συναντήθηκε με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Φροντιστών Κέρκυρας και αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Κέρκυρας για να συζητήσουμε θέματα και ζητήματα που αφορούν γενικότερα την εκπαίδευση, αλλά και φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο τους. Η Φροντιστηριακή εκπαίδευση στην χώρα μας αποτελεί έναν θεσμό που έχει καθιερωθεί και έχει εδραιωθεί λόγω της αναγνώρισης και αποδοχής της προσφοράς της από την μαθητική κοινότητα, αλλά και από τα ελληνικά νοικοκυριά . Υπάρχει λοιπόν συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας σχεδόν από τις απαρχές του 20ου αιώνα. Άρα η λειτουργία των Φροντιστηρίων είναι θεσμοποιημένη δραστηριότητα στο πλαίσιο της οποίας ορίζονται και οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα της.
Από την γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση που είχα με τα μέλη του συλλόγου κατέληξα στο ασφαλές συμπέρασμα ότι αποτελούν δίκαια και τεκμηριωμένα τα αιτήματα των συμπολιτών μας εκπαιδευτικών τα οποία διεκδικούν από την Πολιτεία. Και συγκεκριμένα:
Να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία τους, είτε παρέχουν εξαρτημένη εργασία είτε δραστηριοποιούνται ως εταιρικοί ή μετοχικοί επιχειρηματίες σε φροντιστήρια, σε περίπτωση που επιθυμούν την απασχόλησης τους στο Δημόσιο.
Να λαμβάνουν από την πολιτεία vouchers για την εκπαίδευση μαθητών ευάλωτων νοικοκυριών.
Να μπορούν να συμμετέχουν σε επιτροπές παιδείας τόσο στον 1ο όσο και στο 2ο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.
Φρονώ ότι είναι δίκαια τα αιτήματα τους και για αυτό τον λόγο τους διαβεβαίωσα ότι θα με βρουν συμπαραστάτη ώστε να επικρατήσει η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας και εκείνη των ίσων αποστάσεων με τους συναδέλφους τους του Δημόσιου Τομέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *