Α. Αλεξάκης: Στον βωμό των οικονομικών επιταγών της χώρας, θυσιάζεται η ασφάλεια και η ποιότητα ζωής των κατοίκων και επισκεπτών της Νότιας Κέρκυρας.

Ο Επικεφαλής της Επτνησιακής Πρωτοβουλίας Αλέξανδρος Αλεξάκης για την συγχ’ωνευση των Αστυνομικων τμημα’των

Σε πρόσφατο δημοσίευμα πληροφορηθήκαμε για την δημοπράτηση του έργου αποκατάστασης κτιρίου που ανήκει στον Αγροτικό Ελαιοκομικό Συνεταιρισμό Αργυράδων και στο οποίο, έπειτα από παραχώρηση στην Ελληνική Αστυνομία πρόκειται να στεγαστεί το Αστυνομικό Τμήμα Νότιας Κέρκυρας, το οποίο προκύπτει από την κατάργηση και συγχώνευση των Α.Τ Λευκίμμης και Μπενιτσών.

Η παράταξη μας είχε τοποθετηθεί για το θέμα της κατάργησης των συγκεκριμένων αστυνομικών τμημάτων και εξακολουθούμε να δηλώνουμε αντίθετοι ως προς τον σχεδιασμό που προβλέπει την αστυνομική κάλυψη μιας μεγάλης διοικητικά περιοχής από ένα μόνο αστυνομικό τμήμα, του οποίου η χωροθέτηση δεν εξυπηρετεί ισόρροπα τους κατοίκους όλων των περιοχών κάλυψης. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι βάσει του νέου σχεδιασμού συγχωνεύονται δύο αστυνομικά τμήματα όπου το ένα εδρεύει στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και το δεύτερο στον Δήμο Νότιας Κέρκυρας, ενώ ταυτόχρονα η περιοχή ευθύνης τους εμφανίζει σημαντική τουριστική επισκεψιμότητα κατά την θερινή περίοδο γεγονός που απαιτεί αυξημένη αστυνόμευση, πέραν της διοικητικής διεκπεραίωσης.

Ως εκ τούτου, πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε απόφαση αναφορικά με την αναδιάταξη και αναδιάρθρωση υπηρεσιών που αφορούν άμεσα την ασφάλεια των πολιτών, θα έπρεπε να   λαμβάνονται έπειτα απο διαβούλευση με τους θεσμικούς φορείς, τα συνδικαλιστικά όργανα των αστυνομικών λειτουργών και την τοπική κοινωνία, ώστε να λαμβάνονται υπόψη όλες οι παράμετροι που επηρεάζουν την άρτια και ορθολογική εφαρμογή ενός τέτοιου εγχειρήματος.

Εξίσου σημαντική είναι και η αιτία από την οποία πηγάζει ο συγκεκριμένος σχεδιασμός, ο οποίος θυμίζουμε αποτελεί πρωτοβουλία της προηγούμενης κυβέρνησης και υλοποιείται με τις ευλογίες τις παρούσας, χωρίς εκτενέστερη αξιολόγηση. Πρόκειται λοιπόν για μνημονιακή ουσιαστικά δέσμευση, αφού καθαρά οικονομικοί λόγοι επέβαλλαν την κατάργηση δύο αστυνομικών τμημάτων και την συγχώνευση τους σε ένα, χωρίς κριτήρια κοινωνικά, ανθρωπιστικά και ομοιογένειας. ‘Άρα, στον βωμό των οικονομικών επιταγών της χώρας, θυσιάζεται η ασφάλεια και η ποιότητα ζωής των κατοίκων και επισκεπτών της Κέρκυρας.

Οι συμπολίτες μας σήκωσαν με στωικότητα το βάρος των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας, υπέμειναν με πειθαρχία τα περιοριστικά μέτρα και τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, αγωνίζονται καθημερινά για να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις λόγω της ακρίβειας. Το δικαίωμα στην  ασφάλεια και στην περιφρούρηση  της περιουσίας τους που αποκτήθηκε με κόπο, θα έπρεπε να είναι αδιαίρετο και αδιαπραγμάτευτο, χωρίς εκπτώσεις και προϋποθέσεις.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *