Η «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΑ

Η «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Βόρειας Κέρκυρας αποχαιρετά με θλίψηκαι ένα παρατεταμένο χειροκρότημα τον μαέστρο και χορωδό Θοδωρή Χαρτοφύλακα που έφυγε από την ζωή μόλις στα 46 του νικημένος από τον καρκίνο.

Ο Θοδωρής γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1976, καταγόταν από το Βαλανειό και καλλιτεχνική οικογένεια και ασχολήθηκε από μικρός με τη μουσική. Υπήρξε μαέστρος στις χορωδίες του Καβαλλουρίου, των Νυμφών και της Ένωσης Περιθειωτών «Φίλιππος Βλάχος» ενώ παράλληλα ήταν χορωδός της μουσικά ιδιαίτερης χορωδίας του Βαλανειού, «ΤΟ ΚΟΡΟ».

Ο Θοδωρής ανδρώθηκε μουσικά σε μια εποχήόπου στην τέχνη κυριάρχησε η υποκουλτούρα και το ευτελές. Αυτός όμως επέλεξετον δρόμο της υπεράσπισης της παράδοσης, της λαϊκής και έντεχνης μουσικής.Έβλεπε το νέο στο διαχρονικό και το ωραίο σε αυτό που εκφράζει την ζωή. Αυτή του την επιλογή την ακολούθησε με συνέπεια και την δίδαξε ως οπτικήστις χορωδίες του. Αγαπήθηκε για το πάθος και την προσφορά του αλλά και τον γλυκό του χαρακτήρα. Μπορεί το νήμα της ζωής του να υπήρξε μικρό όμως το αποτύπωμα της νότας της είναι εντονότατο και μελωδικό.

Εκφράζουμε στη σύζυγό του, στα παιδιά του και στους οικείους του τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *