Σπύρος Κροκίδης: «Είμαστε ευγνώμονες για τις υπηρεσίες που προσφέρει στην κοινωνία και στον τόπο μας το Πυροσβεστικό Σώμα».

Λίγο πριν την επίσημη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου ο υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ Σπύρος Κροκίδης επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κέρκυρας και συναντήθηκε με το Περιφερειακό Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Ιονίων Νήσων κύριο Νικόλαο Κολοβό. Αμέσως μετά την συνάντηση ο κύριος Κροκίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Με ιδιαίτερη χαρά επισκεφθήκαμε σήμερα, μαζί με τους συνεργάτες μου την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κέρκυρας όπως συναντηθήκαμε με τον Περιφερειακό Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Ιονίων Νήσων κύριο Νικόλαο Κολοβό, στον οποίο μεταφέραμε τις ευχαριστίες μας και την ευγνωμοσύνη μας για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσφέρουν οι άνδρες και οι γυναίκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Κέρκυρα και στα Ιόνια.
Είναι γνωστό πλέον ότι έχει διευρυνθεί το εύρος των αρμοδιοτήτων του Πυροσβεστικού σώματος, το οποίο δεν περιορίζεται μόνο στην κατάσβεση δασικών ή αστικών πυρκαγιών, αλλά έχει τον επιχειρησιακό σχεδιασμό σε διάφορες φυσικές καταστροφές όπως σεισμοί ή πλημμύρες, καθώς επίσης και στη διάσωση ατόμων ή τον εντοπισμό ατόμων που αναζητούνται και γενικότερα παρεμβαίνουν σε διάφορες διασωστικές επιχειρήσεις.
Κατ τα αποτελέσματα λόγω της άρτιας εκπαίδευσης και του επαγγελματισμού που τους διακρίνει και τους χαρακτηρίζει εμπνέουν και εδραιώνουν το αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών μας.
Εξέφρασα ιδιαίτερα την ευγνωμοσύνη μου και είμαι σίγουρος ότι μετέφερα και τα αισθήματα των συμπολιτών μου, γιατί η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κέρκυρας λόγω του τεχνοκρατικού και εξειδικευμένου σχεδιασμού όλα τα τελευταία χρόνια έχει επιτύχει την μείωση των καταστροφών από πυρκαγιές κατά την αντιπυρική περίοδο. Αν και δεν έχει μειωθεί ο αριθμός έναρξης των πυρκαγιών, παρά ταύτα λόγω του σχεδιασμού και της ετοιμότητας των στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας οι επεμβάσεις είναι άμεσες και αποτρέπουν την επέκταση των πυρκαγιών.
Όπως επίσης πρέπει να εξάρω και τις προσπάθειες που καταβάλλει η Πυροσβεστική Υπηρεσία και προσωπικά ο Περιφερειακός Διοικητής Νικόλαος Κολοβός για την προστασία της παλιάς πόλης της ενταγμένης στην Ουνέσκο, με την μελέτη που εκπόνησε για την ολιστική διαχείριση ιστορικών κέντρων όπως αυτό της παλιάς πόλης.
Από την πλευρά της πολιτείας αυτό που απομένει είναι να παράσχει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία όλα τα μέσα, τον εξοπλισμό και την επαρκή στελέχωση, ώστε να ασκούν απρόσκοπτα τα καθήκοντα τους και να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην κοινωνία και στον τόπο μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *