« Καταγγελία για την εγκληματική αδιαφορία επισκευής και διαπλάτυνσης άκρως επικίνδυνης στροφής επί της Περιφερειακής οδού Βρυώνη – Βιρού στο σημείο Κραχτοπούλου»

Λαμβάνοντας υπόψη
1. Την από 8/3/2007, αναφορά με θέμα: Επισκευή – Διαπλάτυνση Επαρχιακής οδού Βρυώνη Βιρού, της Λίβερη – Καντερέ Αναστασίας, εκπαιδευτικού, κατοίκου Βιρού προς το Διευθυντή Τεχνικών υπηρεσιών Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ν. Κέρκυρας και κοινοποίηση στον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Δήμου Αχιλλείων.
2. Την από 5/3/2018, αναφορά της Λίβερη – Καντερέ Αναστασίας, εκπαιδευτικού, κατοίκου Βιρού, 17/04/2018 ΑΡ.ΠΡΩΤ. Πολιτικής Προστασίας 16917 και της από 04/04/2018 με αρ. πρωτ. Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Κέρκυρας 14741
3. Τις υπογραφές, των κατοίκων του Δημοτικού Διαμερίσματος Βιρού, επί του θέματος: Διαμαρτυρία για την αδιαφορία διαπλάτυνσης της οδού Βρυώνη – Βιρού επί της στροφής Κραχτοπούλου (που ανήκει στην Περιφέρεια Ι.Ν.)
4. Απόφαση 09 /22/04/2023, Δ.Σ. Δικτύου Στήριξης Μαθητών «Οι Τρεις Ιεράρχες».

Ως εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και ως εντεταλμένος των κατοίκων αυτής, και σε συνεργασία με το Δίκτυο Στήριξης Μαθητών «Οι Τρεις Ιεράρχες».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στην οποία ανήκει το συγκεκριμένο τμήμα της επαρχιακής οδού, για την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ και μη διαπλάτυνση της στροφής στο κτήμα Κραχτοπούλου, περιοχή Οδηγήτριας Βιρού, που για ογδόντα χρόνια αποτελεί κίνδυνο- θάνατο, για οδηγούς και πεζούς, εξαιτίας του πλήθους τροχαίων ατυχημάτων με υλικές ζημιές αλλά και των τραυματισμών πεζών και οδηγών, που διέρχονται από την πλευρά του συγκεκριμένου τοιχίου του κτήματος Κραχτοπούλου.

Τη συγκεκριμένη στιγμή, οι κάτοικοι του Βιρού, αλλά και των περιοχών που εξυπηρετούνται από τον δρόμο αυτό ( Καλαφατιώνων, Βαρυπατάδων, Αγίου Προκοπίου, Καστελλάνων Μέσης, Σιναράδων), απαιτούν, για τη προστασία και διαφύλαξη της ζωής και της ασφάλειας αυτών αλλά και των επισκεπτών της περιοχής μας, να προχωρήσουν άμεσα σε:

1.Υποχρεωτική Απαλλοτρίωση μέρους του οικοπέδου – κτήματος Κραχροπούλου, και ταυτόχρονη ασφάλιση της οικίας αυτού με κατασκευή νέου τοιχίου, λόγω της παλαιότητας και επικινδυνότητας του υπάρχοντος τοιχίου, το οποίο γέρνει προς την οδό και αποτελεί «πέλεκυ» για τη ζωή όποιου βρεθεί στη φορά της πτώσης του. Το γεγονός επιβεβαιώνεται από την πτώση τριών (3) πανύψηλων δένδρων, κυπαρισσιών, που υπήρχαν σε αυτό, επί της κεντρικής οδού (2018) και ταυτόχρονα γκρέμισμα μέρους του ήδη τότε μισογκρεμισμένου τοιχίου αποτελούμενου από τσιμεντόλιθους (2018).

2. Κοπή επιπλέον πανύψηλων δένδρων του κτήματος που βρίσκονται πλησίον της οδού.

3. Η ανάγκη διαπλάτυνσης έγινε επιτακτικότερη τα τελευταία δυο χρόνια από μια επιπλέον αιτία αύξησης της επικινδυνότητας του συγκεκριμένου σημείου και λόγω καθυστέρησης των Τεχνικών Υπηρεσιών σχετικά με τον προγραμματισμό της αποκατάστασής του.

Υπάρχει ανάγκη και άμεσης αποκατάστασης του οδοστρώματος στο σημείο που προαναφέραμε, με τοιχίο αντιστήριξης, επειδή υπέστη καθίζηση από την κακοκαιρία «Μπέλλος». Το σημείο αυτό αποτελεί τριπλό κίνδυνο για τη ζωή και την ασφάλεια των οχημάτων και πεζών, λόγω και της καθίζησης και της σαθρότητας του υπεδάφους.
Ο κίνδυνος αυτός αυξάνεται στο τριπλάσιο, αν τυχόν βρεθεί στην αντίθετη πλευρά του δρόμου και άλλο μικρό ή βαρύτερο όχημα (π.χ. σχολικό λεωφορείο , φορτηγό μπετονιέρα κλπ.)

Ας φανταστούμε τι ακριβώς εννοούμε: Το όχημα που κατηφορίζει (π.χ. το σχολικό ή αστικό λεωφορείο) και πρέπει να πάρει τη στροφή αυτή στο κτήμα Κραχτοπούλου, αντιμετωπίζει από τη μια πλευρά την 180 μοιρών, κλειστή , τυφλή, δεξιά στροφή, δεύτερον το προεξέχον τμήμα του τοιχίου, που αναγκάζει τον οδηγό να οδηγήσει το όχημα αριστερότερα του αναμενόμενου και να καταλάβει ξαφνικά ολόκληρη την αριστερή λωρίδα , ενεργώντας ασυνείδητα, για την εκ δεξιών αποφυγή σύγκρουσης με το τοιχίο αυτό. Παράλληλα να πατάει μέσα στο σαθρό οδόστρωμα. Τρίτον, το ίδιο το σαθρό υπέδαφος του οδοστρώματος, που έχει υποστεί καθίζηση, αποτελεί για εύλογους λόγους κίνδυνο, σε περίπτωση υποχώρησης του, και κινδυνεύει να βγάλει από την πορεία του το όχημα και να το ρίξει σε γκρεμό περίπου 4-5 μ. ή να ανατραπεί, με τραγικές συνέπειες…

Για τους παραπάνω λόγους, θωρούνται άκρως απαραίτητες οι ΑΜΕΣΕΣ ενέργειες των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων , αλλά και σε συνεργασία, όλων των εμπλεκόμενων φορέων που προαναφέρονται στο έγγραφό μας, στο μέρος που αναλογεί σε καθέναν και που η Περιφέρεια θα υποδείξει.

Οφείλουμε να προλαμβάνουμε τα ατυχήματα και τις απώλειες της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής Μέσης Κέρκυρας. Ειδικά όταν καθημερινά γνωρίζουμε ότι από το σημείο διέρχονται σχολικά λεωφορεία, δεν έχουμε το δικαίωμα της αδιαφορίας ή της καθυστέρησης.

Ας μη διαιωνίζεται η αδιαφορία γιατί αποδείχτηκε στα «Τέμπη» ότι η τύχη δεν είναι πάντα με το μέρος μας .

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *