Με τα μέλη του κυνηγετικού συλλόγου Κέρκυρας συναντήθηκε η Υποψήφια Βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ Αγγελική Αυλωνίτη.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Μαυρόπουλος και ο πρόεδρος του παραρτήματος βόρειας Κέρκυρας Ανδρέας Αυλωνίτης ενημέρωσαν την Υπ. Βουλευτή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και για τις δράσεις τους. Η κ. Αυλωνίτη σημείωσε ότι οι κυνηγοί είναι η κοινωνική εφεδρεία της κάθε κοινωνίας με μεγάλη δύναμη.

Κύριος στόχος τους είναι η φροντίδα για να διατηρηθεί το περιβάλλον καθαρό. Ενημερώθηκε ότι ο σύλλογος έχει δημιουργήσει μια ομάδα 30 ατόμων εθελοντών οι οποίοι ανά πάσα ώρα και στιγμή συμβάλουν στη δασοπυρόσβεση και στις περιπολίες δασοπροστασίας και μάλιστα είναι ενταγμένη στην πολιτική προστασία των δήμων της περιφέρειας και της πυροσβεστικής.

Άριστη είναι και η συνεργασία τους με τη δασική υπηρεσία όπου συμβάλουν κ οι ίδιοι στην πάταξη της λαθροθηρίας με προτεραιότητα την πλήρη εφαρμογή της νομοθεσίας. Όσον αφορά τον εξοπλισμό του συλλόγου υπάρχει ο στόλος δυο οχημάτων για των έλεγχο ενώ ο σύλλογος τους διατηρεί εκτροφείο θρυμμάτων ενδημικών και πέρδικες . Πρέπει να προσμετρηθεί ο παράγοντας κοινοφυλιας και κυνήγι. Ο κυνηγετικός τουρισμός θα έπρεπε να ήταν μια παράμετρος συζητήσιμος και για το νησί μας καθώς προσεγγίζει πάνω από 1δις έσοδα το χρόνο σε περιοχές της Ελλάδας.

Η κ. Αυλωνίτη ευχαρίστησε τον Συλλογο για την ενημέρωση αλλά και για την συμβολή τους όπου χρειαστεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *