Ομάδες Γυναικών Κεντρικής και Βόρειας Κέρκυρας της ΟΓΕ: Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα

Μαχητικό παρών στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 20/3/2023, στις 7:30μμ στο Μον Ρεπό
Οι Ομάδες Γυναικών Κεντρικής και Βόρειας Κέρκυρας της ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας) καλούμε τις γυναίκες να δώσουμε μαχητικό «παρών» στην κινητοποίηση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας ενάντια στο απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που προωθεί την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του νερού, τη Δευτέρα 20 Μάρτη στις 7:30μμ στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο Μον Ρεπό.

Δεν δεχόμαστε την προώθηση της επιχειρηματικής δράσης στο νερό, κατά τα πρότυπα της Ενέργειας, των σιδηροδρόμων κ.ά. Δε θα επιτρέψουμε τις συνέπειες αυτής αντιλαϊκής πολιτικής, που θα είναι από τη μια να χρυσοπληρώνουμε το νερό κι από την άλλη οι επιχειρηματικοί όμιλοι να καθορίζουν την ποιότητα του νερού και τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία θυσιάζοντας τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στο βωμό του κόστους – κέρδους. Τις συνέπειες αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής τις μετρήσαμε ήδη στην τσέπη μας με τις αυξήσεις-φωτιά στο ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά και με ανθρώπινες ζωές με το τραγικό έγκλημα στα Τέμπη.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης, με εργατικά σωματεία και συνδικάτα και διεκδικούμε:

· Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

· Έξω οι εργολάβοι, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο νερό και τη διαχείρισή του.

· Φτηνό, επαρκές και ποιοτικό νερό. Άμεση μείωση όλων των τιμολογίων, κυρίως σε ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους.

· Καμία διακοπή νερού για χρέη σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *