ΛΑ.ΣΥ: Προτεινόμενο ψήφισμα κατά των πλειστηριασμών στο δημοτικό συμβούλιο κεντρικής Κέρκυρας

Με πλειστηριασμούς της πρώτης – κύριας κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων απειλούνται χιλιάδες λαϊκές οικογένειες για χρέη προς τις τράπεζες και τα “κοράκια”, τα funds που έχουν αγοράσει τα “κόκκινα” δάνεια, αλλά και για χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο και τους ΟΤΑ.
Η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία “λύνονται τα χέρια” των funds και των εταιρειών διαχείρισης δανείων για τη διενέργεια μαζικών πλειστηριασμών, ανοίγει έναν νέο, πιο άγριο γύρο επέλασης στη λαϊκή κατοικία.
Η επικίνδυνη αυτή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολούθησαν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, όπως ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ που παρέδωσε τα “κόκκινα” δάνεια στα αρπακτικά των funds και σε συνέχεια ο πτωχευτικός νόμος της κυβέρνησης της ΝΔ. Ενώ, ταυτόχρονα, με μια σειρά μέτρα που ψήφισαν οι κυβερνήσεις αυτές, ενισχύθηκε το αντιλαϊκό οπλοστάσιο, με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, καταστολή κ.ά. για να υλοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός που βυθίζει τα λαϊκά στρώματα στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, εκφράζει την αλληλεγγύη του στις λαϊκές οικογένειες που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους
Καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει τώρα τους πλειστηριασμούς και κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης σπιτιών των λαϊκών νοικοκυριών, που αποτελούν τον κόπο και τον ιδρώτα μιας ολόκληρης ζωής, από τράπεζες, funds και δημόσιο.
1. Να φέρει άμεσα για ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο, με το οποίο θα κατοχυρώνει το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας εργατικών – λαϊκών νοικοκυριών, λόγω οφειλών σε τράπεζες, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, αντικειμενικής αξίας μέχρι 250.000€, προσαυξημένη κατά 50.000€ για κάθε παιδί, καθώς επίσης και για την δευτερεύουσα κατοικία, αντικειμενικής αξίας έως 150.000€.
2. Πλήρη διαγραφή των τόκων από κεφαλαιοποίηση και ανατοκισμό.
3. Διαγραφή του 50% των οφειλών αυτών που έχουν πραγματική αδυναμία να πληρώσουν τα δάνειά τους.
4. Πάγωμα πληρωμής οφειλών προς τις τράπεζες και τα άλλα πιστωτικά ιδρύματα για ανέργους, όσο διαρκεί η ανεργία τους, χωρίς καμία πρόσθετη επιβάρυνση. Το μέτρο να ισχύει και για όσους είναι απλήρωτοι από την εργασία τους πάνω από 2 μήνες.
5. Μείωση κατά 30% των οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα, από επαγγελματικά δάνεια μικρών ΕΒΕ, γεωργών, κτηνοτρόφων και αλιέων, οι οποίες αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, εάν διατηρούν την επιχείρησή τους και κατά 50% εάν την έχουν κλείσει και είναι άνεργοι και για ύψος δανείων μέχρι 300.000€.
6. Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία, τα κέρδη και τα συσσωρευμένα κεφάλαια της πλουτοκρατίας.
7. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις και η ποινικοποίηση των αγώνων ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *