Στον Υπουργό Οικονομικων Κερκυραική αντιπροσωπεία για το 6ο Δημοτικό

Σήμερα Τρίτη 28/2 στο υπουργείο οικονομικών έγινε συνάντηση του υπουργού οικονομικών κ. Σταικούρα και του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΤΑΔ κ. Μπαλωμένου με την Περιφερειάρχη Ιονίων νήσων κ. Ρόδη Κράτσα, τον κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο, τον κ. Σπύρο Σπύρου, την κ. Αλεξάνδρα Μπαλού και τον πρόεδρο του συλλόγου της Γαρίτσας, Αλέξανδρο Βεργη.

Στην συνάντηση οι παρευρισκόμενοι ανέπτυξαν τις θέσεις τους οι οποίες θα ανακοινωθούν απο τους ιδίους.

Εμείς μέσω του προέδρου μας παραδώσαμε φάκελο με φωτογραφίες και στοιχεία που δείχνουν την εγκατάλειψη του υπό κατάρρευση 6ου δημοτικού σχολείου.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης τονίσαμε την τραγική κατάσταση που βρίσκονται σημαντικά κτήρια, για την ζωή των κατοίκων της περιοχής μας, όπως το ΕΑΚ, δείχνοντας σχετικές φωτογραφίες .

Δώσαμε φάκελο με το έντυπο υλικό του 6ου δημοτικού σχολείου στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ θεωρώντας ότι στο νησί μας, δεν αξίζει αυτή η αντιμετώπιση εκ μέρους της πολιτείας.

Προτείναμε ,εκτός της αλλαγής κάποιων όρων της σύμβασης (τίμημα, διάρκεια ), σε ότι αφορά την χρήση του κτηρίου να προστεθούν εκπαιδευτικές πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις.

Τέλος επισημάναμε την αναγκαιότητα άμεσης αναπαλαίωσης του κτιρίου πριν την κατάρρευση.

Ο κ. Υπουργός είπε στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ να εξεταστεί η δυνατότητα αλλαγής ορισμένων όρων της σύμβασης.

Με τους αγώνες μας θα μας ακούσουν.

Με την ενότητα και την πάλη των Γαριτσιωτών και όλων των Κερκυραίων θα μας αποδώσουν την χρήση τόσο του παλιού 6ου Δημοτικού, όσο και του Αθλητικού κέντρου ανακαινισμένα και ασφαλή . Καλούμε σε σύσκεψη σωματείων, φορέων και πολιτών στο Εργατικό Κέντρο την 6/3 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 για να βρεθούν άμεσα λύσεις σε τόσο σημαντικά ζητήματα.

 

Εκ του Δ.Σ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *