Γιάννης Τρεπεκλής: «Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα και παρεμβάσεις αντίστοιχα των προκλήσεων της κλιματικής κρίσης».

Την  περιοχή των Μωραιτίκων, που είχε πληγεί από την κακοκαιρία «Μπάλλος»  επισκέφθηκε το Σάββατο ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, συνοδευόμενος από τους Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων και Προγραμματισμού Γιώργο Μάμαλο και Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Σάββα Κουλούρη, από τον Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΙΝ και τον Ανάδοχο του έργου. Αμέσως μετά ο κύριος Τρεπεκλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Βρισκόμαστε σήμερα στην περιοχή των Μωραιτίκων, είμαστε στο ποτάμι, που επλήγη από τον καταστροφικό Μπάλλο, μαζί με τους κύριους Αντιπεριφερειάρχες, τον Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών και βεβαίως με τον ανάδοχο του έργου, για την αποκατάσταση των ζημιών, ένα έργο που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Όντως οι ζημιές ήταν πολύ σοβαρές και εκτεταμένες, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν αρκετά προβλήματα στις υποδομές της περιοχές και δυστυχώς προκαλώντας σοβαρές συνέπειες στους επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι ταλαιπωρήθηκα τα τελευταία τρία χρόνια.

Η εντολή η δική μας και βεβαίως των Τεχνικών Υπηρεσιών, προς τον ανάδοχο, είναι οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών να προχωρήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, και θεωρώ ότι αυτή η χρονική περίοδος με τις καλές καιρικές συνθήκες, βοηθά να επιταχυνθούν οι ρυθμοί εξέλιξης των αναγκαίων παρεμβάσεων.

Είμαι πεπεισμένος ότι θα γίνει μια ποιοτική αποκατάσταση και στο σκέλος των υποδομών, αλλά και γενικότερα στον ευπρεπισμό της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό σε συνεργασία με το Δήμο Νότιας Κέρκυρας θα δούμε από κοινό και το θέμα του φωτισμού της περιοχής, γιατί όπως γνωρίζετε στην περιοχή δραστηριοποιούνται μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και η επισκεψιμότητα, κυρίως κατά τους θερινούς μήνες, είναι επίσης μεγάλη, λόγω της ελκυστικής παραλίας και των καταστημάτων εστίασης.

Προχωράμε λοιπόν με γρήγορους ρυθμούς για να έχουμε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα που συνάδουν και με την περιοχή και που αναμένουν οι επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής.

Τέλος πρέπει να τονίσω ότι τα έργα και οι παρεμβάσεις αυτές σχετίζονται και με την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής για να απαλειφθεί ο κίνδυνος να αντιμετωπίζουμε στο μέλλον τα ίδια προβλήματα, αφού η κλιματική κρίση καιροφυλακτεί. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε τις βέλτιστες λύσεις, για να αντέξουν οι υποδομές μας και στις νέες συνθήκες που φέρνει η κλιματική κρίση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *