Συνάντηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γιάννη Τρεπεκλή με την Πρόεδρο του Σωματείου Ξεναγών κ. Σίσσυ Σαββάτη

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιάννης Τρεπεκλής δέχθηκε στο γραφείο του το πρωί της Τρίτης την κ. Σίσσυ Σαββάτη την Πρόεδρο του Σωματείου Ξεναγών και μέλη του Δ.Σ την κ. Χριστίνα Ρεπούλιου, που είναι η Ταμίας και την κ. Σοφία Σκούρτη Έφορο του Δ.Σ. Το σωματείο των Ξεναγών έχει έδρα την Κέρκυρα, αλλά καλύπτει όλη την Βορειοδυτική Ελλάδα.

Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι Ξεναγοί, οι οποίοι αποτελούν και τους πρεσβευτές του τουριστικού μας προορισμού. Τόνισε μάλιστα ότι προτίθεται να προτείνει εκπροσώπηση των Ξεναγών στην Επιτροπή Τουριστικής προβολής μόλις συσταθεί.

Ένα από τα ζητήματα που απασχόλησαν την συζήτηση ήταν η προβληματική λειτουργία της σχολής Ξεναγών της Κέρκυρας, που φέτος έχει ανασταλεί η λειτουργία της και επισημάνθηκε η ανάγκη να ξεπεραστούν τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα και να στελεχωθεί επαρκώς η σχολή με μόνιμο διδακτικό και διοικητικό προσωπικό και να λειτουργήσει απρόσκοπτα.

Η Σχολή Ξεναγών της Κέρκυρας με την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλιστεί η λειτουργική της επάρκεια, θα μπορεί να τροφοδοτήσει με Ξεναγούς και τα υπόλοιπα Ιόνια Νησιά, καθώς επίσης μπορεί να προσελκύσει νέους και νέες από τα άλλα νησιά για να σπουδάσουν στη σχολή Ξεναγών.

Υπερτονίστηκε η αδήριτη ανάγκη της απρόσκοπτης και αδιάλειπτης λειτουργίας της Σχολής Ξεναγών, αφού οι ξεναγοί αποτελούν βασικό πυλώνα της τουριστικής δραστηριότητας. Η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ των Ξεναγών της Κέρκυρας τόνισαν ότι η εκπαίδευση των Ξεναγών έχει βραβευτεί ως η καλύτερη εκπαίδευση ξεναγών της Ευρώπης.

Ο Περιφερειάρχης συμφώνησε ότι στις τουριστικές δράσεις που θα αναπτύξει η Περιφέρεια και σε επίπεδο τουριστικής προβολής να υπάρχει και εκπροσώπηση από τους Ξεναγούς, που είναι άριστοι γνώστες του αντικειμένου και μπορούν να συνεισφέρουν με την γνώση τους και την εμπειρία τους, πολύτιμες υπηρεσίες στην προβολή των τουριστικών προορισμών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *