Αφιώνας: Τιμήθηκε η μνήμη του ήρωα Έκτορα Γιαλοψού

Όπως κάθε χρόνο ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας σε συνεργασία με την κοινότητa Αφιώνα τίμησαν τη μνήμη του ήρωα Έκτορα Γιαλοψού μέλος του ελικοπτέρου που έπεσε στην κρίση των Ιμίων και στο οποίο επέβαιναν επίσης τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού Χριστόδουλος Καραθάνασης και Παναγιώτης Βλαχάκος.

Στο μνημόσυνο που ιερούργησε ο Αρμιχανδρίτης Σωσίπατρος Ασπιώτης παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γ. Τρεπεκλής, οι βουλευτές Κέρκυρας κ. Στ. Γκίκας, κ. Αλ. Αυλωνίτης και Δημήτρης Μπιάγκης, ο κ. Δημήτρης Τσιόδρας, Δ/ντης του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας κ. Γ. Μαχειμάρης, ο Δήμαρχος Κ. Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Στέφανος Πουλημένος, ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας κ. Βασίλης Χειμαριώτης, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας και πλήθος κόσμου.

Το ελικόπτερο που επέβαιναν οι τρείς απογειώθηκε από την φρεγάτα «Ναυαρίνο» προκειμένου να επιβεβαιώσει την κατάληψη της Μικρής Ίμιας. Το πλήρωμα του ελικοπτέρου τελικά αναφέρει ότι εντόπισε περί τους 10 Τούρκους κομάντος με τη σημαία τους, και ακολουθώντας τις εντολές, επιστρέφει στην βάση του. Για εκεί ξεκίνησε τουλάχιστον. Λίγα λεπτά μετά το σήμα χάνεται, και μαζί και οι ζωές των επιβαινόντων. Η Ελλάδα σε αυτή την κρίση δεν είχε εδαφικές απώλειες, ωστόσο άνοιξε για την Τουρκία τη συζήτηση περί γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο. H ελληνική πλευρά δεν αποδέχτηκε ποτέ την ύπαρξη τέτοιου θέματος, επικαλούμενη τις διεθνείς συνθήκες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *