Η Μεγάλη Βρετανία φοβάται και προετοιμάζεται.. γράφει ο Ιωάννης Χρυσογονίδης Νομικός

 “Ο αρχηγός του Βρετανικού Γενικού Επιτελείου κάλεσε τη χώρα να προετοιμαστεί για μεγάλο πόλεμο και να αυξήσει την εφεδρεία μέσω της εκπαίδευσης αμάχων.
Οι αρχές στη Γερμανία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία και εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ προειδοποίησαν πρόσφατα για τους κινδύνους μιας ρωσικής επίθεσης.
Τα λόγια τους αντικατοπτρίζουν την αυξανόμενη ανησυχία στην Ευρώπη μετά την ουκρανική αντεπίθεση και την παραμονή των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, λένε οι ειδικοί.
Πολιτική άμυνα για τη Βρετανία
Οι νέοι Βρετανοί είναι μια προπολεμική γενιά και πρέπει να προετοιμαστούν για τον εθνικό ηρωισμό που μπορεί να απαιτηθεί στο εγγύς μέλλον, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο στρατηγός Σερ Πάτρικ Σάντερς , αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο στρατηγός πρότεινε την αύξηση του προσωπικού σε 120 χιλιάδες άτομα από τα σημερινά 73 χιλιάδες μέσω της δημιουργίας εφεδρείας αμάχων – και αναφέρθηκε στην απειλή σύγκρουσης με τη Ρωσία.
«Η [Ο πόλεμος στην] Ουκρανία δείχνει βάναυσα το σημείο ότι οι τακτικοί στρατοί ξεκινούν πολέμους και οι στρατοί πολιτών τους κερδίζουν», είπε ο Σάντερς.
Η τελευταία στρατολογία στη Βρετανία έλαβε χώρα το 1960 και από τότε τα αμυντικά ζητήματα έχουν εξαφανιστεί εντελώς από τη ζωή της πλειοψηφίας του πληθυσμού.
Λέγοντας ‘πολιτικός στρατός’, ο στρατηγός εννοούσε μια εφεδρεία αμάχων που έχουν μια βασική κατανόηση των στρατιωτικών υποθέσεων και είναι έτοιμοι να κινητοποιηθούν σε περίπτωση μεγάλου πολέμου – όπως στη Ρωσία ή την Ουκρανία.
Ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας εξέδωσε πρόσφατα παρόμοιες προειδοποιήσεις, δηλώνοντας ότι η χώρα μεταβαίνει «από τον μεταπολεμικό στον προπολεμικό κόσμο».
Αλλά αυτά τα λόγια έγιναν αντιληπτά διαφορετικά από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου παρά από τα χείλη ενός πολιτικού”…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *