Αλέξανδρος Αυλωνίτης : Δεκάδες περιοχές σε όλη τη χώρα που θα κλείσουν Ειρηνοδικεία, θα μαραζώσουν.

Στην Επιτροπή Δημ. Διοίκησης, Δημ. Τάξης και Δικαιοσύνης τοποθετήθηκε για τρίτη φορά χθες ο βουλευτής Κέρκυρας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Αλέξανδρος Αυλωνίτης και εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά την χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων και την ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας.

Ο κ.Αυλωνίτης αναφέρθηκε με έμφαση ότι το νομοσχέδιο του κ. Φλωριδη υποδαυλίζει διαφορές στις τοπικές κοινωνίες, καθώς έχουν προκύψει έριδες μεταξύ γειτονικών περιοχών για την διατήρηση των δικαστηριακών δομών τους. Απεργιακές κινητοποιήσεις, αποχές των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, υπομνήματα και διαμαρτυρίες από τους φορείς πολλών περιοχών της χώρας.

Το νομοσχέδιο δεν ανταποκρίνεται επ’ ουδενί στο στόχο που υποτίθεται ότι υπηρετεί, περί δήθεν γρηγορότερων και ποιοτικότερων αποφάσεων της δικαιοσύνης, αφού για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ενισχυθούν τα δικαστήρια, με περισσότερους δικαστές και δικαστικούς υπαλλήλους, περισσότερα τεχνολογικά εργαλεία στα χέρια τους και φυσικά υποδομές.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε ειδικά και με ονόματα στις διάφορες περιοχές που επηρεάζονται αρνητικά από τη διοικητική αναδιάρθρωση των δομών της δικαιοσύνης και έφερε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της για τον κοινωνικό αυτοματισμό που δημιούργησε στις τοπικές κοινωνίες. Έστρεψε ολόκληρες περιοχές έναντι των γειτόνων τους, διαταράσσοντας το ειρηνικό κλίμα και την κοινωνική συνοχή, με ψευτοδιλήμματα στον πληθυσμό και κριτήρια χωρίς διαφάνεια και συζήτηση.

Επέμεινε με έμφαση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ διαφωνεί με την κατάργηση των Ειρηνοδικείων αναφέροντας τους λόγους και πρόσθεσε ότι από 13 Σεπτεμβρίου θα υπάρξει σοβαρότατη αποσάθρωση των δομών της δικαιοσύνης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *