Στη Βουλή φέρνει ο Αλέκος Αυλωνίτης την ανάγκη παράτασης στη κτηματογράφηση του νομού Κέρκυρας

Στη Βουλή φέρνει ο βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, το θέμα της αναγκαίας παράτασης στην κτηματογράφηση Νομού Κέρκυρας καθώς και των δυσλειτουργιών που παρατηρήθηκαν στην μεταφορά και ψηφιοποίηση του αρχείου του Υποθηκοφυλακείου Επιλιμνίων.

Με Αναφορά που κατέθεσε προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με συνημμένα τα αιτήματα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Τμήμα Κέρκυρας και του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, ο κ. Αυλωνίτης ζητά άμεσες ενέργειες, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των δύο επιστημονικών φορέων.

Ο βουλευτής υπενθύμισε επίσης τις υποσχέσεις που δόθηκαν κατά την τελευταία επίσκεψη στην Κέρκυρα του Υφ. κ. Κυρανάκη καθώς και τις προειδοποιήσεις και επιφυλάξεις που είχε καταθέσει στο δημόσιο διάλογο για το εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα προθεσμίας για την υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας ακινήτων στο Κτηματολόγιο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς:

«Παράταση της κτηματογράφησης στην Κέρκυρα και δυσλειτουργία του Υποθηκοφυλακείου Επιλιμνίων”

Ο Βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης καταθέτει προς τον κ. Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ως αναφορά, την από 11/01/2024 επιστολή-ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας και την από 01/02/2024 επιστολή-ανακοίνωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) Τμήμα Κέρκυρας, σχετικά με την άμεση ανάγκη παράτασης στη κτηματογράφηση Νομού Κερκύρας καθώς και τις δυσλειτουργίες του Υποθηκοφυλακείου Επιλιμνίων, που έχουν επίπτωση στη μεταφορά των αρχείων του Υποθηκοφυλακείου στο Κτηματολογικό Γραφείο Κέρκυρας.
Στην προ μηνός επίσκεψη του στην Κέρκυρα (13/12/2023), ο Υφ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυρανάκης υποσχέθηκε την ταχύτατη μεταφορά του αρχείου του Υποθηκοφυλακείου Επιλιμνίων στην Κέρκυρα εντός του Ιανουαρίου και την επίσης ταχύτατη ψηφιοποίηση του αρχείου του, πλην όμως η υπόσχεση δεν υλοποιήθηκε, με αποτέλεσμα δυσλειτουργίες που έχουν επίπτωση και στην κτηματογράφηση των ιδιοκτησιών της Κέρκυρας, όπως περιγράφεται και στην συνημμένη επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας.
Επιπλέον, εξαρχής είχαμε προειδοποιήσει ότι ήταν εξαιρετικά μικρή η χρονική διάρκεια για την προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας ακινήτων στο Κτηματολόγιο, μόλις τρεις μήνες, με λήξη την 13/02/2024 και μεσολαβούντος του διαστήματος των εορτών Χριστουγέννων. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε εκ του αποτελέσματος, με την εξόχως μικρή προσέλευση των ιδιοκτητών για κτηματογράφηση των περιουσιών τους. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και το ΤΕΕ Κέρκυρας στην συνημμένη επιστολή του είναι άκρως απαραίτητη η παροχή παράτασης για ικανό χρονικό διάστημα, προκειμένου να υλοποιηθεί με ορθό και ποιοτικό τρόπο η υλοποίηση του έργου της κτηματογράφησης.
Ως ευνομούμενη Πολιτεία οφείλουμε να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν, πόσω μάλλον όταν αυτά έχουν επιπτώσεις στον οικογενειακό προγραμματισμό και την περιουσία των συμπολιτών μας.
Ως αρμόδιο Υπουργείο παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες, προκειμένου να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *