Πράσινο Κίνημα: “Ασυλία” – σκάνδαλο από την κυβέρνηση σε servicers και ΤΑΙΠΕΔ

Το Πράσινο Κίνημα καταγγέλλει την “ασυλία” (το πλήρως “ακαταδίωκτο”) που έδωσε στους Τραπεζίτες από το 2019 και μετά, η κυβέρνηση με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή και υπερψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Η τροπολογία – σκάνδαλο της κυβέρνησης μετατρέπει σε ακατάσχετο το λογαριασμό των servicers, επίσης δίνει τη δυνατότητα οι servicers να μπορούν να συνεργάζονται και με μη εποπτευόμενο από την ΤτΕ πιστωτικό ή χρηματοδοτικό ίδρυμα και τους δίνει παράταση των αδειών λειτουργίας των servicers χωρίς νέα δικαιολογητικά. Και όλα αυτα συμβαίνουν ενώ υπάρχουν πάνω απο 100.000 καταγγελίες απο πολίτες στα αρμόδια θεσμικά όργανα για την συμπεριφορά των services. Το ίδιο ισχύει και για τους 70 χιλιάδες δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο οι οποίοι πληρώνουν 20 χρόνια το δάνειο τους και το υπόλοιπο είναι παραπάνω απο αυτό που είχαν δανειστεί.

Παράλληλα, η κυβέρνηση έδωσε ασυλία στα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ παράλληλα δίνει δυνατότητα στο Ταμείο οι συμβάσεις που υπογράφει να μην υπόκεινται στον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου! Είναι χαρακτηριστικό ότι η τροπολογία κατατέθηκε αργά τη νύχτα της Πέμπτης (στις 11 παρά 5) όταν η Βουλή είχε κλείσει, και μπήκε κατευθείαν στην Ολομέλεια.

Η τροπολογία υπογράφηκε από τους Κωστή Χατζηδάκη, Κώστα Σκρέκα, Άδωνι Γεωργιάδη, Γιώργο Φλωρίδη και μεταξύ άλλων προβλέπει:
– Οι συμβάσεις του ΤΑΙΠΕΔ δεν υπόκεινται στον προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
– Τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ (τόσο της διοίκησης όσο και του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων) «δεν έχουν αστική ευθύνη έναντι τρίτων για πράξεις ή παραλείψεις» για τις συναλλαγές που δεν υπόκεινται στον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Έλεγχος μπορεί να υπάρξει «μόνο για βαρεία αμέλεια και δόλο».

“Δεκανίκι” της κυβέρνησης η “Νέα Αριστερά”
Την ίδια στιγμή, μόνο ως “δεκανίκι” της κυβέρνησης μπορεί να ληφθεί η στάση των 10 από τους 11 βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν καταψήφισαν τις σκανδαλώδεις ρυθμίσεις υπέρ των servicers, όλοι οι αποχωρήσαντες βουλευτές -πλην του Φερχάτ Οζγκιούρ που καταψήφισε- δήλωσαν «παρών».
Πρόκειται για τα άρθρα 7, 38 και 40, στα οποία «παρών» δήλωσαν οι Δημήτρης Τζανακόπουλος, Έφη Αχτσιόγλου, Νάσος Ηλιόπουλος, Θεανώ Φωτίου, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Πέτη Πέρκα, Μερόπη Τζούφη, Ευκλείδης Τσακαλώτου, Σία Αναγνωστοπούλου και Αλέξης Χαρίτσης.

Σύμπλευση με το Σύλλογο Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος
Το Πράσινο Κίνημα συμπλέει με το Σύλλογο Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, ο οποίος με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι αυτή η ασυλία δόθηκε χωρίς καμία δικαιολογία, για να μη διωχτούν και καταλήξουν στη φυλακή για τα θαλασσοδάνεια που έδιναν στους “ημέτερους”, στα κόμματα εξουσίας και στις επιχειρήσεις των “φίλων” τους και συμπλήρωσε ότι σε οποιαδήποτε χώρα του πολιτισμένου κόσμου, οι κυβερνήσεις που έχουν πάρει μέρος σε σκάνδαλα όπως αυτό στο οποίο αναφερόμαστε στο τρέχον Δ.Τ., θα είχαν πέσει σε ένα βράδυ, από το λαό και από την αυστηρή παρέμβαση των θεσμών που προστατεύουν τη Δημοκρατία, από παρέμβαση των δικαστικών, της αστυνομίας κλπ.
Ακόμη ο δραστήριος Σύλλογος υπογράμμισε ότι το “ακαταδίωκτο” κάλυψε αμέτρητα σκάνδαλα που μας οδήγησαν ώστε κάποιοι “κομματικοί” και “θεσμικοί” συμπολίτες μας να αποκτήσουν -σε βάρος μας- μυθικά ποσά, ανάλογα με εκείνα των πλουσιότερων επιχειρηματιών του πλανήτη, χωρίς όμως να έχουν προσφέρει τίποτα αντίστοιχα ουσιαστικό με εκείνους. Ποσά που τους επιτρέπουν να αγοράζουν διυλιστήρια, βιομηχανίες, ιστορικά μνημεία και ολόκληρες τραπεζικές δομές, να έχουν αμέτρητα ακίνητα παντού στον πλανήτη, χωρίς να απαντούν σε κανένα “πόθεν έσχες”! Το ίδιο ακαταδίωκτο επέτρεψε να κατασχεθούν οι περιουσίες μικρών συμπολιτών μας, που πλήρωσαν εν μέρει -και για τα μάτια του κόσμου- το “λογαριασμό”, πάλι άδικα και παράνομα. Αυτοί θα ήταν πολλοί περισσότεροι, αν οργανώσεις και Σύλλογοι όπως ο Σύλλογος Δανειοληπτών και ΠΚΒΕ και το Κόμμα Ελλήνων Δανειοληπτών, δεν ξεκινούσαν οργανωμένα τον ασταμάτητο πόλεμο υπέρ της προστασίας των συμπολιτών μας.

Κ. Καλογράνης: “Ασύδοτη κυβέρνηση – ανύπαρκτη αντιπολίτευση”
Σε δήλωσή του ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης ανέφερε: “Η ανυπαρξία της αντιπολίτευσης στη χώρα μας ήταν αναμενόμενο να εμφανίσει φαινόμενα ασυδοσίας από μεριάς της κυβέρνησης. Με τη συνήθη τακτική τους, να φέρνουν σκανδαλώδεις τροπολογίες μέσα στη νύχτα με κλειστή τη Βουλή, προσφέρουν ασυλία σε ΤΑΙΠΕΔ και servicers. Πρόκειται για μία κατάπτυστη απόφαση που προσβάλει τους πολίτες. Όσον αφορά στους βουλευτές της “Νέας Αριστεράς” δεν άργησαν να επιβεβαιώσουν όλους αυτούς που υποστήριζαν πως θα είναι το “δεκανίκι” της κυβέρνησης. Το δικαίωμα στη στέγη αναγνωρίζεται και απο αποφάσεις της Ε.Ε. , όπου οι πολιτικές είναι στην κατεύθυνση να υπάρχουν λιγότεροι άστεγοι. Το Πράσινο Κίνημα έχει συγκεκριμένες και ολοκληρωμένες θέσεις για τους δανειολήπτες και το ρόλο των Τραπεζών και καλούμε τους πολίτες να ενημερωθούν σχετικά.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *