Δημοσκόπηση GPO: Ανέβηκε η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στις 4,9 μονάδες -«Όλοι ευθύνονται» για τα Τέμπη

Ανοίγει ξανά την ψαλίδα η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καθώς έχει προβάδισμα 4,9 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, η ΝΔ συγκεντρώνει 35,6%, κοντά σε ποσοστό αυτοδυναμίας στις δεύτερες κάλπες με μπόνους εδρών, έναντι 30,7% του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τα ευρήματα της πανελλαδικής μέτρησης ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα εξής: Η κοινή γνώμη θεωρεί υπεύθυνους για τα Τέμπη όλους -από την παρούσα κυβέρνηση και την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, ως τον σταθμάρχη Λάρισας.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί σταθερό προβάδισμα άνω των 10 μονάδων στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ενώ 4 στους 10 εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τη στάση του μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Αντίστοιχα, το 55,1% κρίνει αρνητικά τη στάση του Αλέξη Τσίπρα, έναντι 36,4% που τον κρίνει θετικά και μάλλον θετικά.

Κοντά στο Πάσχα θα ανακοινωθούν οι εκλογές -Τι δείχνουν οι κρυφές δημοσκοπήσεις

GPO: Πρόθεση ψήφου
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου:

Η ΝΔ συγκεντρώνει 30,2%, έναντι 26,1% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής 9,2%, ΚΚΕ 6,5%, Ελληνική Λύση 3,4%, ΜέΡΑ25 3,1%, Εθνικό Κόμμα 2%, Εθνική Δημιουργία 1%.

GPO: Πρόθεση ψήφου με αναγωγή
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή το προβάδισμα της ΝΔ αγγίζει το 4,9%. Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 35,6% και ο ΣΥΡΙΖΑ 30,7%.

Επιπλέον, ένας στους δύο πολίτες απαντούν ότι επιθυμούν κυβέρνηση συνεργασίας αν δεν προκύψει αυτοδυναμία στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση με απλή αναλογική, έναντι 45,5% που θεωρεί ότι πρέπει να ξαναγίνουν εκλογές.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει σταθερά ο Κυριάκος Μητσοτάκης (43,5%) με διαφορά άνω των 10 μονάδων από τον Αλέξη Τσίπρα (33,1%).
Το 40,6% κρίνει θετική τη στάση του πρωθυπουργού μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, έναντι 58,3% που την κρίνει αρνητικά και μάλλον αρνητικά.
Αντίστοιχα, το 55,1% κρίνει αρνητικά τη στάση του Αλέξη Τσίπρα, έναντι 36,4% που τον κρίνει θετικά και μάλλον θετικά.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *