Άννα Παναγιωτοπούλου: Από τη Μαντάμ Σουσού, στις Τρεις Χάριτες και την Ντόλτσε Βίτα -Οι τρεις ρόλοι που άφησαν εποχή

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 76 ετών, η σπουδαία ηθοποιός και σεναριογράφος Άννα Παναγιωτοπούλου, σκορπίζοντας θλίψη στους δικούς της ανθρώπους, στον καλλιτεχνικό χώρο, αλλά και στον απλό κόσμο που την αγάπησε μέσα από τους διαφορετικούς ρόλους που ενσάρκωσε με μεγάλη επιτυχία.

Αξέχαστες παραμένουν οι ερμηνείες της στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση, ειδικά στις σειρές «Μαντάμ Σουσού» και «Τρεις Χάριτες». Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του ο Σταμάτης Κραουνάκης, όταν έγραψε στο facebook «Έφυγε η Άννα», ενώ σε σχόλιο του από κάτω, έχει παραθέσει ένα link με ερμηνεία της ηθοποιού από το Ηρώδειο το 2008.

Η Άννα Παναγιωτοπούλου γεννήθηκε στην Κυψέλη. Από τα παιδικά της χρόνια ήθελε να γίνει ηθοποιός. Στα παιδικά της χρόνια, σκάρωνε παραστάσεις και τις παρουσίαζε στη συνέχεια στην οικογένεια της.

Μαζί με τον Σταμάτη Φασουλή υπήρξαν βασικά μέλη στο Ελεύθερο Θέατρο -σχεδόν από τις απαρχές του- και πρωταγωνίστησαν στην πρώτη του μεγάλη επιτυχία Και συ χτενίζεσαι, που το έκανε γνωστό και αγαπητό στο ευρύ κοινό. Ανέβαζαν παραστάσεις ποικίλου ρεπερτορίου, από Μπρεχτ μέχρι Χουρμούζη. Μόνιμη «στέγη» απέκτησαν όταν πήγαν στο Άλσος Παγκρατίου.

Το 1980, το Ελεύθερο Θέατρο σταμάτησε και ιδρύθηκε η Ελεύθερη Σκηνή, από την Άννα Παναγιωτοπούλου και τον Σταμάτη Φασουλή, που επρόκειτο ουσιαστικά για μια μετονομασία του Ελεύθερου Θεάτρου. Η Άννα Παναγιωτοπούλου συνέχισε με επιθεωρήσεις, στις οποίες έπαιζε και έγραφε και το σενάριο.

Ενώ έγραψε κείμενα για επιθεωρήσεις και έκανε διασκευές και μεταφράσεις πολλών θεατρικών έργων, δεν αποφάσισε ποτέ να γράψει ένα δικό της θεατρικό έργο.

Μιλώντας παλαιότερα στην εκπομπή «Φώτα Πορείας» και την Έλενα Ακρίτα, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στους ανθρώπους που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στη ζωή της. Ένας από αυτούς ήταν ο Μάνος Κατράκης, του οποίου ζήτησε τη γνώμη πριν αποφασίσει να γίνει ηθοποιός. Όπως αποκαλύπτει της είχε πει τότε: «Εάν βγεις στο θέατρο θα χάσεις πάρα πολλά πράγματα. Αν δεν βγεις θα χάσει το θέατρο».

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *