Μακάριοι στην Αδράνεια τους. Γράφει ο Γιάννης Ρεβύθης

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς σοφός για να καταλάβει την δύσκολη θέση στην οποίαν βρίσκεται η κυβέρνηση.
1.200.000 στρέμματα υπολογίζονται τα καμένα, από τις εκατοντάδες πυρκαγιές που έχουν αφανίσει δυστυχώς πολλές περιοχές στην χώρα μας. Και δεν χρειάζεται νά είναι κανείς ειδικός πολιτικός αναλυτής, ούτε να δεί τις δημοσκοπήσεις για να διακρίνει την απογοήτευση του κόσμου.
Απογοήτευση για την αναποτελεσματικότητα του κράτους να παρέμβει προληπτικά προκειμένου να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικό τρόπο, το παγκόσμιο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.
Απογοήτευση για τη λειτουργία τής πολιτικής προστασίας αλλά και την ατιμωρησία των εμπρηστών. Απογοήτευση τού κόσμου από την κυβέρνηση, γιατί δικαίως ή αδίκως η Κυβέρνηση κυβερνά και η αντιπολίτευση ελέγχει την εξουσία.
Αλλά για ποια αντιπολίτευση να μιλήσουμε! Υπάρχει αντιπολίτευση;
Μετά το “ταξίδι” του Αλέξη Τσίπρα στην Αμερική οι του ΣΥΡΙΖΑ, ευρισκόμενοι κυριολεκτικά “εν υπνώσει” περιμένουν τις εσωκομματικές εκλογές προκειμένου “να πάρουν μπροστά”.
Χειρότερη όμως είναι η κατάσταση στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης δείχνει λες και ο μοναδικός του στόχος ήταν να αναλάβει το ΠΑΣΟΚ και να εξασφαλίσει κάποιες θέσεις στα έδρανα τής Βουλής. Ευτυχισμένος στη μακαριότητα του.
Πώς όμως όλα αυτά να μην έχουν και τίς επιπτώσεις τους σε τοπικό επίπεδο;
Και εδώ οι τοπικές οργανώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης λειτουργούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
Οι Βουλευτές πέτυχαν τον αντικειμενικό τους στόχο να επανεκλεγούν δηλαδή και νά συμμετέχουν στη Βουλή και οι τοπικές οργανώσεις δείχνουν να κινούνται έχοντας ως στόχο τίποτα να μην διαταράξει τη μακαριότητα της αδράνειας που έχουν περιπέσει.
Οι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τουλάχιστον εξασφαλίσει τη συμμετοχή του Θόδωρου Γαλιατσάτου για την περιφέρεια και έχουν επιδοθεί σε μαραθώνιο, προκειμένου να συγκροτηθεί ψηφοδέλτιο, με επικεφαλής τον Γιώργο Καρύδη για τον Δήμο τής πόλης.
Βέβαια από πολλούς διατυπώνεται το εξής ερώτημα. Ο Γιώργος Καλούδης συμπεριελήφθη στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές και κέρδισε την δεύτερη θεση.
Τότε ήταν ικανός για βουλευτής και τωρα δεν είναι ικανός για Δήμαρχος; Αλλά αυτά είναι δικά τους εσωτερικά ζητήματα. Δείχνουν όμως σε μικρογραφία τις εσωτερικές διεργασίες που επικρατούν στο κόμμα.
Εκεί όμως που οι συνθήκες είναι τραγικές, είναι στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Από καιρό τώρα βλέπαμε τις φυγόκεντρες τάσεις που είχαν αναπτυχθεί στα στελέχη της αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ.
Ο τοπικός Βουλευτής ο Γραμματέας και τα άλλα μέλη της νομαρχιακής έβλεπαν τα στελέχη του κόμματος ως “ο άνθρωπος που έβλεπε τα τρένα να περνούν” να θέτουν υποψηφιότητα με άλλους δεξιούς η κεντροδεξιούς σχηματισμούς, με το επιχείρημα ότι δεν έχουν άλλη επιλογή.
Αποτέλεσμα;
Στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχουν τοποθετηθεί ευθέως για την υποστήριξη δικού τους συνδυασμού. Θα το δούμε στη συνέχεια.
Εκεί όμως πού είναι για “γέλια και για κλάματα” και προκαλούν λύπη στα παλιά στελέχη, είναι τα όσα τραγικά συμβαίνουν στην συγκρότηση τού ψηφοδελτίου για την περιφέρεια.
Μετά τα ήξεις, αφήξεις, τα μέσα – έξω του Ανδρέα Παγκράτη, τις ανταλλαγές επιστολών, άκουσον, άκουσον για τους όρους συγκρότησης του ψηφοδελτίου, φθάσαμε στο σημείο λίγες μέρες πρίν την καταληκτική ημερομηνία, να εκλιπαρούν την Μαρία Δρύ για την συμμετοχή της ως επικεφαλής τού ψηφοδελτίου.
Δεν ξέρω σε ποια φάση είναι οι διαπραγματεύσεις γιατί και εδώ μαθαίνω ότι μπαίνουν όροι συνεργασίας, αλλά φαίνεται ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο.
Αν όμως αυτό δεν είναι κατάντημα για το τοπικό και όχι μόνο ΠΑΣΟΚ τότε τι είναι;
Είναι τυχαίο που μέχρι τώρα τουλάχιστον τα ψηφοδέλτια που εμφανίζονται ως πιο ισχυρά ανήκουν στο χώρο τής ΝΔ;
Στην περιφέρεια τα ψηφοδέλτια της Ρόδη Κράτσα και του Γιάννη Τρεπεκλή και στον Δήμο της Μερόπης Υδραίου και του Στέφανου Πουλημένου;
Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *