Σπύρος Κλαδάς: «Να αποχωρήσει η κυρία Ρηγάκου από την αρχαιολογία της Κέρκυρας»

Μιλώντας στο πλαίσιο της εκπομπής Μύθος και Πραγματικότητα ο Πρόεδρος της «Επτανησίων Πολιτεία» Σπύρος Κλαδάς ζήτησε την απομάκρυνση της προϊσταμένης της Αρχαιολογίας στο νησί κρίας Ρηγάκου. Ο κύριο Κλαδάς μεταξύ των άλλων τόνισε:

«Στην Κέρκυρα υπάρχει μια συνωμοσία σιωπής το έχω πει κατ’ επανάληψη και με την ευκαιρία να μιλήσω με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, δεν πρέπει να παραμείνει η κυρία Ρηγάκου στην θέση της είναι πολλά τα χρόνια η γυναίκα έχει κουραστεί, είναι προφανές, εν μπορεί να δώσει κάτι καινούργιο. Όταν ένας υπάλληλος είναι τόσα χρόνια σε μια θέση, σε έναν τόπο και γίνονται πράματα και θαύματα, στα αρχαιολογικά, στα πολιτιστικά και στα μνημεία και γενικά  και δεν μπορεί η ίδια να δώσει μια νέα πνοή στον αγώνα για τη διατήρηση τους, αλλά αντιθέτως είναι θεατής, λειτουργούσε ο αλεξικέραυνο τελικά; Υπάρχει δυνατότητα να απευθύνουμε ευθύνη στον Θεό, στην Κυβέρνηση ή σε οποιονδήποτε άλλο; Ασφαλώς και όχι. Αυτά είναι στην φύλαξη μιας συγκεκριμένης υπαλλήλου, η οποία ελέγχει και ερευνά».

Στην ερώτηση ότι η κυρία Ρηγάκου έχει πολιτικό προϊστάμενο την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ο κύριος Κλαδάς είπε; «Θα σας πω κάτι, επειδή γνωρίζω μια λεπτομέρεια η οποία ενδεχομένως δεν είναι γνωστή στη Κέρκυρα, θα αποκαλύψει ποτέ η κυρία Ρηγάκου παροτρύνσεις που πήρε από την κυρία Μενδώνη κατά την πρόσφατη επίσκεψη της εκεί; Όταν θα τι αποκαλύψει και είμαι σίγουρος ότι δεν θα πει ψέματα, τότε θα καταλάβετε πως έδρασε το Υπουργείο Πολιτισμού για μια σειρά παραλείψεων και πως δεν έδρασε η τοπική προϊσταμένη η κυρία Ρηγάκου. Εγώ ισχυρίζομαι πάντως σε κάθε περίπτωση ότι όταν συμβαίνει ένα τέτοιο γεγονός καταστροφής στο κέντρο της πόλης ο πρώτος ο οποίος δίνει λόγο είναι ο διαχειριστής δηλαδή η κυρία Ρηγάκου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *