Αλέκος Αυλωνίτης : Όχι στην συνεχιζόμενη εξαπάτηση του εκλογικού σώματος στην Κέρκυρα.

Τονίζω για μία ακόμη φορά.

Είναι ανυπόστατη και απατηλή η φήμη που εσκεμμένα διακινείται στο νησί μας περί δήθεν κατάκτησης κοινοβουλευτικής έδρας από τα μικρά κόμματα που επιθυμούν να εισέλθουν στη Βουλή κατά την εκλογική διαδικασία της 25ης Ιουνίου.

Ο εκλογικός νόμος είναι σαφής, οι 3 βουλευτικές έδρες που αναλογούν στην Κέρκυρα κατανέμονται στα τρία πρώτα πολιτικά κόμματα. Στις τριεδρικές περιφέρειες, όπως είναι η Κέρκυρα, οι έδρες κατανέμονται με το σύστημα της απλής αναλογικής δηλαδή στα τρία πρώτα κόμματα.

Στην περίπτωση εισόδου στη Βουλή άλλων μικρότερων κομμάτων, η κατανομή των αναλογουσών κοινοβουλευτικών εδρών θα αναζητηθεί σε μεγαλύτερες περιφέρειες που εκλέγουν τέσσερις ή παραπάνω βουλευτές δηλαδή σε τετραεδρικές, πενταεδρικές κλπ κι αυτό, αφ ενός βάσει του γενικότερου ποσοστού που θα λάβουν στην επικράτεια και αφ ετέρου βάσει του αριθμού των ψήφων που έλαβε το κόμμα αυτό στη συγκεκριμένη εκλογική πολυεδρική περιφέρεια.

Επομένως τα ψέματα που διακινούνται γίνονται εκ του πονηρού και δεν αποτελούν έντιμη βάση συνεννόησης με τους πολίτες.

Έχουν δε μοναδικό σκοπό να αποπροσανατολίσουν και να εξαπατήσουν τους συμπολίτες μας με γνώμονα το μικροκομματικό συμφέρον προκειμένου να πλήξουν το ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που είναι σε θέση να ανατρέψει υπέρ του λαού τους σημερινούς εκλογικούς συσχετισμούς.

ΚΑΛΩ τον λαό της Κέρκυρας και των Παξών να μην ΠΑΙΞΕΙ αυτό το παιχνίδι.

Να μην επιτρέψουμε σε κανένα μωροφιλόδοξο πολιτικό χώρο ή πρόσωπο να εκμεταλλευτούν τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού μας, διασπείροντας ασύστολα ψεύδη μέσα από ένα καθεστώς σύγχυσης που επιχειρείται να στηθεί.

ΚΑΛΩ όλες και όλους να σταθούν στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα και να δώσουν ηχηρή απάντηση με αλλαγή των εκλογικών συσχετισμών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *