Η Τομεακή Επιτροπή του Κ.Κ.Ε για το ΕΑΚΚ

Σαν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου μοιάζει η απόφαση για λουκέτο σε μέρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας (ΕΑΚΚ) και η απαγόρευση εισόδου σε σωματεία, αθλητές και προπονητές.

Παρά τις χρόνιες προειδοποιήσεις των αθλητικών συλλόγων, των αθλητών, των προπονητών, των γονιών για την επικινδυνότητα και την άθλια και συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση που βρίσκονταν οι εγκαταστάσεις φτάσαμε στο ύστατο σημείο παρακμής του ΕΑΚΚ ώστε αυτό να θεωρείται ακατάλληλο και επικίνδυνο.

Οι εικόνες κατάρρευσης είναι καθρέφτης της χρόνιας πολιτικής της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης του ΕΑΚΚ και όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων στο νησί μας. Αναδεικνύονται με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο οι εγκληματικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, αλλά και της τοπικής διοίκησης αφού με την πολιτική τους εκθέτουν εκατοντάδες αθλητές και επισκέπτες σε άμεσο κίνδυνο.

Η σημερινή κυβέρνηση παρά τις υποσχέσεις, τις ψεύτικες ελπίδες και τα παχιά λόγια δεν μπορεί να κρύψει την κατάσταση που έχει διαμορφώσει η πολιτική της, που ακολουθεί την πεπατημένη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ στον χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού με την οικονομική ασφυξία και εγκατάλειψη των αθλητικών εγκαταστάσεων. Μια πολιτική που στοχεύει στο χτύπημα του ερασιτεχνικού αθλητισμού προς όφελος του αθλητισμού-εμπόρευμα, καταργώντας το δικαίωμα στην άθληση για όλους.

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση δεν είναι, ασφαλώς, τυχαία. Απεικονίζει την εγκατάλειψη που βιώνει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και τις προτεραιότητες που προτάσσουν κράτος και κυβερνήσεις. Την ίδια στιγμή, που οι Ανώνυμες Εταιρείες απολαμβάνουν χρηματοδοτήσεις, νέα υπερσύγχρονα γήπεδα, παραχωρήσεις δημοσίων χώρων, οι λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους αναγκάζονται να αθλούνται σε τριτοκοσμικές συνθήκες ή και να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα διεκδίκησης και αγώνα στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, στους αθλητές και γονείς, ενάντια στην εμπορευματοποίηση και υποβάθμιση του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Χρειάζεται να προταχθεί σήμερα η πάλη για να διεκδικήσουμε δημόσιες, δωρεάν αθλητικές υποδομές για όλους με επαρκή στήριξη από το κράτος. Να δοθούν κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη συντήρηση και αναβάθμιση όλων των αθλητικών χώρων του νησιού μας, αλλά και τη δημιουργία ελεύθερων χώρων άθλησης και αναψυχής.

Σε αυτή την κατεύθυνση το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να μπορεί ο λαός να διεκδικεί όλα όσα του ανήκουν, όχι μόνο το δικαίωμα του στον αθλητισμό αλλά συνολικά στη ζωή του. Στην υγεία, στην παιδεία, στη δουλειά. Γι’ αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση να ενισχυθεί το ΚΚΕ, να είναι αδύναμα όλα τα κόμματα που κυβερνούν και κυβέρνησαν και που σχεδιάζουν τη συνέχιση στην ίδια ρότα απαξίωσης όλων των εκφάνσεων της ζωής μας. Για να μπει λουκέτο στην πολιτική που μας στερεί καθημερινά όλο και περισσότερα δικαιώματα και κατακτήσεις.

Η ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις και τις δράσεις που γίνονται ενάντια στην απαξίωση του ΕΑΚΚ και καλεί σε μαζική συμμετοχή σε αυτές.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *