Αλέξανδρος Αυλωνίτης : Χωρίς προστασία από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας οι εργαζόμενοι στη πατρίδα μας.

Ζευγάρι εργαζομένων στον Τουρισμό, ξυλοκοπείται από τον εργοδότη τους στην Κέρκυρα γιατί ζήτησε ρεπό.

Χωρίς προστασία από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας οι εργαζόμενοι στη πατρίδα μας.

Το θράσος και η καταπάτηση των ψηγμάτων εργατικής νομοθεσίας από “επιχειρηματίες” στον επισιτισμό- τουρισμό, ακόμα και στο νησί μας, φαίνεται να μην έχει όρια.
Η σωματική, σε πολλές περιπτώσεις, εξάντληση των εργαζομένων και η απλήρωτη δουλειά τους, που εργάζονται χωρίς ρεπό από το Πάσχα μέχρι σήμερα, έχουν γίνει πλέον καθεστώς αφού η Επιθεώρηση Εργασίας σε όλη τη χώρα, υπολειτουργεί.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Τουρισμού – Επισιτισμού, Γιώργος Χότζογλου κατήγγειλε πρόσφατα συγκεκριμένο περιστατικό ξυλοδαρμού εργαζόμενου ζευγαριού στην Κέρκυρα, επειδή ζήτησαν το ρεπό τους.

Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του 9,84 ενημέρωσε ότι έχουν ήδη κατατεθεί μηνύσεις στο Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας και καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Όταν η κυβέρνηση επαίρεται για την δυναμική της χώρας μας στην τουριστική βιομηχανία, θα της θυμίζουμε συνεχώς ότι στηρίζεται πλέον σε εργασιακές σχέσεις εκμετάλλευσης και αδήλωτης εργασίας.

Με εξαθλιωμένους και δυσαρεστημένους εργαζόμενους που ζουν και προσφέρουν τις υπηρεσίες σε εργασιακό μεσαίωνα, όσο και αν ακούγεται υπερβολικό!

Με τις παρούσες εργασιακές συνθήκες σε μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές βιομηχανίες της Ευρώπης και με έλλειψη 60 χιλ. περίπου θέσεων εργασίας, είναι βέβαιο ότι η παροχή τουριστικών υπηρεσιών, θα υποβαθμίζεται και θα φθίνει, στρέφοντας τους εργαζόμενους σε άλλους κλάδους στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό .

Είμαστε δίπλα σε όλους τους εργαζόμενους στην Κέρκυρα και σε όλη τη χώρα.

Στηρίζουμε το δικαίωμά τους σε αξιοπρεπή εργασία.

Την εργασιακή ζούγκλα των 16 ωρών εργασίας που θέλει να εφαρμόσει ο Υπ.Εργασίας, Αδ.Γεωργιάδη ο εργαζόμενος λαός δεν πρέπει να την επιτρέψει και είμαι βέβαιος για αυτό.
Περιμένω τους φορείς της Κέρκυρας, τους βουλευτές και τη τοπική αυτοδιοίκηση να πάρουν θέση για το καταγγελλόμενο συμβάν.

Που είναι;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *