Γιώργος Καλούδης:    Δύο κτίρια σε πολυσύχναστα σημεία υπό κατάρρευση- Άγνοια κινδύνου της Ν.Δ. παράταξης Υδραίου και όσων άδουν τρισευτυχισμένοι …

Μήπως η ασφάλεια των πεζών, των πολιτών πρέπει να είναι η πρώτη

προτεραιότητα των κρατικών και  αυτοδιοικητικών αρχών ;

Μήπως πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας και αποτροπής βαδίσματος ή συγκέντρωσης πολιτών δίπλα σε  υπό κατάρρευση κτίρια ;

Στη 1η δέσμη φωτογραφιών  είναι η υπό εμφανέστατη  κατάσταση κατάρρευσης  ανά πάσα στιγμή  Έπαυλη Πετσάλη. Ιδιοκτησίας του Δήμου. Έναντι του Ορφέα και έναντι του εγκαταλελειμμένου Δημοτικού Θεάτρου Φοίνικα! Καμμία ενέργεια επί 3 χρόνια της εξουσιαστικής ομάδας Υδραίου για επισκευή της.

Στη 2η δέσμη φωτο είναι το 6όροφο  κρατικό κτίριο δίπλα στο San Giacomo. Έτοιμο για κατάρρευση.

Η απερχόμενη   Δήμαρχος κ. Υδραίου πονηρόκουτα  έφερε θέμα να το αγοράσει ο Δήμος έναντι περίπου 4-5 εκατομμυρίων ευρώ για να το δώσει σε ιδιώτη. Το κτίριο αυτό εάν καταρρεύσει και μάλιστα σε ημέρες συγκέντρωσης πληθυσμού όπως στις γιορτές θα προκαλέσει μέγα θρήνο.

 

 

 

Ο Αντιδήμαρχος  Πολεοδομίας και πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα κ. Μίμης Κατέχης  2 φορές μίλησε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τόνισε τον κίνδυνο ευθυνών από πραγματικό κίνδυνο κατάρρευσης. Στο τέλος ψήφισε contra στη τοποθέτησή του δηλ ψήφισε τη κατ΄αρχήν αγορά του 6όροφου ερειπίου υπήκων στα κελεύσματα της απερχόμενης Δημάρχου. . Όπως και η λοιπή εξουσιαστική ομάδα των 18.

Είναι προφανές ότι η κ. Υδραίου και η εξουσιαστική ομάδα της έχουν άγνοια κινδύνου.

 

Το ίδιο έχουν οι ομογάλακτοί της κομματικά κ.κ Γκίκας και Κράτσα ;

 

Τα ετοιμόρροπα κτίρια τα γνωρίζουν !

Συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα ;

Συνεχίζουν να άδουν ευτυχισμένοι αγνοώντας την άμεση απειλή για ανθρώπινες ζωές ;

 

Οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου τι κάνουν ;  Τι λένε ; Έχουν αντιληφθεί την ευθύνη τους ;

 

Ενημερώνουμε τον Λαό της Κέρκυρας και τα ανεύθυνα άσπρα κολλάρα !

 

Ενημερώνουμε τον Εισαγγελέα Εφετών που έπρεπε ήδη να είχε δράσει !

 

Επισημαίνουμε με ξεκάθαρο τρόπο τις ποινικές, αστικές  και πολιτικές ευθύνες τους !

 

Την ώρα που επί 4 χρόνια  οι 18 δεν έκαναν τίποτα για να διασωθεί και επισκευασθεί η καταρρέουσα Δημοτική έπαυλη Πετσάλη, την ίδια ώρα που χρεωκόπησαν και τον Δήμο και δεν έχει χρήματα να πληρώσει τα δεδουλευμένα των δημοτικών υπαλλήλων …… την ίδια ώρα ψήφισαν (κατ΄αρχήν) να αγοράσει ο Δήμος το ετοιμόρροπο κτίριο …δίπλα στο San Giacomo για να διασωθεί από  τις ευθύνες της η κυβέρνηση και να μετακυλιστούν στους δημοτικούς συμβούλους που θα έχουν ι ευθύνη για θανάτους και θύματα εάν ό μη γένοιτο καταρρεύσει !

 

Μήπως πρόκειται για πυροβολημένη κατάσταση ;

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *