Συνάντηση Αλέκου Αυλωνίτη με εκπροσώπους των επαγγελματιών φωτογράφων

Καίριο πλήγμα στους φωτογράφους από την αιφνίδια ρύθμιση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη

Συνάντηση με εκπροσώπους των επαγγελματιών φωτογράφων της Κέρκυρας είχε ο βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, μετά την πρόσφατη και δικαιολογημένη κινητοποίηση για την επιχειρούμενη συρρίκνωση του έργου τους από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Σταμάτης Καταπόδης, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων και από το Σωματείο Επαγγελματιών Φωτογράφων Κέρκυρας ο πρόεδρος Παύλος Κροκίδης και το μέλος του Δ.Σ. Θωμάς Δραγώνας.

Οι εκπρόσωποι των φωτογράφων ενημέρωσαν τον βουλευτή για τα προβλήματα που θα προκύψουν, από την αιφνίδια υπουργική απόφαση (8200/109568/17-2-23), η οποία μεταφέρει την αρμοδιότητα λήψης φωτογραφιών για έκδοση αστυνομικής ταυτότητας και στα αστυνομικά τμήματα, αφαιρώντας σημαντικό κομμάτι εισοδήματος από τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με την φωτογραφία.

Επιπλέον ταλαιπωρία θα υπάρξει και για τους συνανθρώπους μας (ηλικιωμένους, ΑμΕΑ, με χρόνιες παθήσεις κλπ) που θα αναγκάζονται να μετακινούνται στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα για έκδοση φωτογραφιών ταυτότητας, ενώ μέχρι σήμερα εξυπηρετούνταν κατ’ οίκον από τους φωτογράφους, ενώ επιβάρυνση θα υπάρξει και για τους αστυνομικούς υπαλλήλους, οι οποίοι θα επιβαρυνθούν με ένα εργασιακό αντικείμενο ξένο προς τα καθήκοντά τους.

Είναι γεγονός ότι τα περισσότερα φωτογραφεία είναι μικρομεσαίες και οικογενειακές επιχειρήσεις, οι οποίες με την αιφνίδια απόφαση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, θα υποστούν μεγάλο πλήγμα στο εισόδημά τους και στην επιβίωσή τους. “Η Κυβέρνηση, αποδεικνύεται, ότι έχει στοχοποιήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και δεν ενδιαφέρεται καθόλου αν κάποιο κλάδοι θα οδηγηθούν σε δραματική συρρίκνωση από τις πράξεις και τις επιλογές της. Είναι ακατανόητη αυτή η εμμονή του καθεστώτος Μητσοτάκη, όπως είναι απαράδεκτη η αιφνίδια τροποποίηση της ΚΥΑ που αφορά στις φωτογραφίες της αστυνομικής ταυτότητας, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές”, δήλωσε.

Ο κ. Αυλωνίτης σε συνεργασία με τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και με πρωτοβουλία του βουλευτή Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου, συνυπέγραψαν ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας την απόσυρση της αιφνίδιας τροποποίησης που πλήττει τον κλάδο των επαγγελματιών φωτογράφων, οι οποίοι υπολογίζονται σε 8.000 εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι σε όλη την χώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *