Σπύρος Κροκίδης: «Υπερήφανοι για τους δύο Κερκυραίους μέλη της Ε.Ο.Δ που επιχείρησαν στις σεισμόπληκτες περιοχές στα βάθη της Ασίας»

Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τους δύο συμπατριώτες μας μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, τον κύριο Ανδρέα Κορίκη και τον κύριο Ανδρέα Μουζακίτη οι οποίοι έσπευσαν, μαζί με τους υπολοίπους διασώστες της Ε.Ο.Δ, να προσφέρουν, ανιδιοτελώς και με ηρωισμό  τις υπηρεσίες τους στους πληγέντες συνανθρώπους από τον Εγκέλαδο στα βάθη της Ασίας.

Αισθάνθηκα την ανάγκη  να εκφράσω τα συγχαρητήρια, αλλά και τον θαυμασμό μου, για το περίσσευμα αλτρουισμού και αυταπάρνησης που διαθέτουν, κάτι που έχουν αποδείξει όποτε παρέστη ανάγκη στο παρελθόν, γεγονός που τους καθιστά μια πολύτιμη «ασπίδα» του κοινωνικού συνόλου και παράλληλα φάρο ελπίδας και ανθρωπιάς.

Οι εμπειρίες που τους συνοδεύουν από την παρουσία τους στο πεδίο της ολιστικής καταστροφής που προκάλεσε ο Εγκέλαδος, με τις δυο ισχυρές δονήσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να ισοπεδώσουν πόλεις, στις οποίες ουσιαστικά «πάγωσε» ο χρόνος και να ανατρέψουν τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων, πραγματικά συγκλονιστικές. Αλλά και χρήσιμες, υπό την έννοια ότι η μεθοδολογία που εφαρμόζουν άλλες αντίστοιχες εθελοντικές  ομάδες διάσωσης του εξωτερικού, με προηγμένα συστήματα στον εθελοντισμό και στη διάσωση, θα πρέπει να αποτελέσουν για εμάς πρότυπα για να υιοθετήσουμε το δικό τους σύγχρονο παράδειγμα.

Στο πλαίσιο αυτό θεωρώ δίκαιο το αίτημα τους για να τους παραχωρηθεί από την αυτοδιοίκηση, περιφερειακά της πόλης, ένα οίκημα για την φύλαξη του εξοπλισμού τους.

Στην εποχή της κλιματικής κρίσης και των ακραίων φυσικών φαινομένων, οφείλει η συντεταγμένη και ευνομούμενη πολιτεία, σε όλες της εκφάνσεις της, να σχεδιάσει ένα στρατηγικό σχέδιο για να θωρακιστεί απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα.

Φρονώ ότι θα ήταν χρήσιμο και επιβεβλημένο με πρωτοβουλία της Α! βάθμιας και Β! βαθμιας αυτοδιοίκησης η πραγματοποίηση μιας ημερίδας, για την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων, με στόχο την ανάληψη της δρομολόγησης των διαδικασιών για τη διαμόρφωση μιας διαδραστικής σχέσης επικοινωνίας και ενός δικτύου συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων και οργανισμών που θα καταλήγει στη διαμόρφωση και κατάρτιση ενός στρατηγικού σχεδιασμού.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *