Έγινε το μνημόσυνο το πρωί του Σαββάτου για τα θύματα του Euroferry Olympia

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και το Γενικό Προξενείο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, τέλεσαν το πρωί του Σαββάτου μνημόσυνο για τη μνήμη των θυμάτων του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου “Euroferry Olympia”. Ακολούθησε ρίψη στεφάνων στο θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Κέρκυρας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Φεβρουαρίου 2022, γύρω στις 4:30 τοπική ώρα, πυρκαγιά ξέσπασε στο πλοίο σε διεθνή ύδατα κοντά στα Διαπόντια νησιά, βόρεια της Κέρκυρας, ενώ εκτελούσε δρομολόγια από την Ηγουμενίτσα στη βορειοδυτική Ελλάδα προς το Μπρίντιζι στη νοτιοανατολική Ιταλία. Το πλοίο έπρεπε να εκκενωθεί. Οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές, με βορειοδυτικούς ανέμους 4 μποφόρ, και στο πλοίο έσπευσαν για να συνδράμουν στη διάσωση πέντε σκάφη του ελληνικού λιμενικού, ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής, τρία ελικόπτερα και η φρεγάτα Ύδρα. Σύμφωνα με τις αρχές, στο πλοίο επέβαιναν τουλάχιστον 290 άτομα: 239 εγγεγραμμένοι επιβάτες καθώς και 51 μέλη του πληρώματος, ενώ στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν και λαθρεπιβάτες. Η φωτιά εκδηλώθηκε στο χώρο στάθμευσης, πιθανότατα σε φορτηγό.

Από το πλοίο διασώθηκαν αρχικά 278 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κέρκυρας, ενώ παράλληλα άρχισαν οι εργασίες πυρόσβεσης. Αργότερα μέσα στην ημέρα δύο άτομα απεγκλωβίστηκαν από το φλεγόμενο πλοίο, ένας οδηγός και ένας λαθροεπιβάτης.Ένας ακόμη οδηγός εντοπίστηκε και διασώθηκε από το πλοίο τα ξημερώματα στις 20 Φεβρουαρίου, και αργότερα την ίδια ημέρα εντοπίστηκε η σορός ενός οδηγού φορτηγού.Το πλοίο ρυμουλκήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας ώστε να ολοκληρωθεί η κατάσβεση της πυρκαγιάς και να ολοκληρωθούν οι προσπάθειες εντοπισμού των αγνοούμενων επιβατών. Η επιχείρηση ανοίγματος του καταπέλτη, ώστε να απομακρυνθούν τα οχήματα, στις 28 Φεβρουαρίου οδήγησε στην αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στο γκαράζ του πλοίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *