Οι Ολυμπιονίκες ρομποτικής από την Πάτρα και ο Κερκυραίος Προπονητής τους

Σε ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα ο Υφυπουργός έρευνας και τεχνολογίας Χρίστος Δήμας υποδέχθηκε τους δευτεροαθλητές στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής μεταξύ των οποίων και ο προπονητής της ομάδας ο Κερκυραίος Σπύρος Τσουκαλάς:
🏆 Υποδέχθηκα σήμερα στο γραφειο μου τους Robocores, την μαθητική ομάδα που κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στην φετινή Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής.
💡Η ομάδα τους έχει εφεύρει ένα καινοτόμο σύστημα, το “#Pop2SeeSmartClass”, που βοηθά τους μαθητές με σοβαρά προβλήματα όρασης να έχουν ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, αξιοποιώντας σύγχρονα τεχνολογικά μέσα.
✅ Πρόκειται για ένα σύστημα δύο φορητών συσκευών. Μιας συσκευής που λειτουργεί ως πληκτρολόγιο Braille για γραφή, αλλά και ως σύστημα ανάγνωσης για Braille. Η μία συσκευή δηλαδή υποστηρίζει ταυτόχρονη γραφή και ανάγνωση. Η δεύτερη συσκευή αποτελείται από μία κάμερα, η οποία τραβάει φωτογραφίες από τον σχολικό πίνακα, από βιβλία, ή και σημειώσεις, και τις μετατρέπει σε κείμενο και μετά σε ήχο. Το σύστημα περιλαμβάνει Bluetooth, WiFi ή κάρτες SD.
☝️Η ιδέα τους ξεκίνησε όταν έσπασαν τα γυαλιά της Αλίκης (μέλους της ομάδας) και συζητώντας με τον Κωνσταντίνο συνειδητοποίησαν πως μαθητές με προβλήματα όρασης δυσκολεύονται πολύ περισσότερο στην τάξη.
📍Σήμερα η ιδέα τους, το Pop2See Smart Class έχει αρχίσει να ξεπερνάει τα όρια ενός μαθητικού project ρομποτικής. Ήδη ετοιμάζουν ένα πιλοτικό με 10 συσκευές που θα δοθούν σε τυφλούς μαθητές ανά την Ελλάδα για να τις χρησιμοποιήσουν στην καθημερινότητά τους.
✍️ Η διδασκαλία της ρομποτικής έχει πλέον ενσωματωθεί στο υποχρεωτικό σχολικό πρόγραμμα ήδη από το νηπιαγωγείο. Είναι πολύ σημαντικό να υποστηρίξουμε τα νεα παιδιά, τις ιδέες τους και να γνωρίζουν πως μπορούν να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους.
👏 Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές, στους δασκάλους τους και φυσικά στους γονείς τους για την υποστήριξη. Το μέλλον σας ανήκει!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *