ΛΑ.ΣΥ: Ερώτηση για την κατάσταση στο λιμάνι της Αλύπας

Αναγκαζόμαστε για μία ακόμη φορά να ασχοληθούμε με την υπόθεση του λιμανιού της Αλύπας στην Παλαιοκαστρίτσα, που ιδιωτικοποιήθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή ως συνέχεια των ενεργειών των προηγούμενων.
Η εταιρεία που έχει ενοικιάσει το λιμάνι, διαρρέει ανεπίσημα το ενδεχόμενο να κρατήσει κλειστό το λιμάνι της Αλύπας για την καλοκαιρινή περίοδο του 2024. Μάλιστα προετοιμάζει το έδαφος για το κλείσιμο του λιμανιού κλείνοντας ημέρα και νύχτα την είσοδο στο λιμάνι. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα έχει πολύ αρνητικές συνέπειες για τους δεκάδες επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον θαλάσσιο τουρισμό και τους δεκάδες εργαζόμενους σε αυτές τις επιχειρήσεις.
Κατά την εκτίμησή μας η εταιρεία διαρρέει αυτό το σενάριο με σκοπό να εκβιάσει τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και άλλες κρατικές υπηρεσίες για να τις ικανοποιηθούν διάφορα αιτήματα που αφορούν, το μίσθωμα, αδειοδοτήσεις κτηρίων και πλωτών εξεδρών, πρόστιμα κλπ.
Μία ακόμη ανεπίσημη διαρροή έχει να κάνει με το ύψος του τέλους ελλιμενισμού, που σε προφορικές συζητήσεις με επαγγελματίες, η εταιρεία προειδοποιεί για τεράστιες αυξήσεις.
Σε όλη αυτή την κατάσταση αυτοί που βρίσκονται εκτεθειμένου και σε διαρκή ανασφάλεια είναι όσοι δραστηριοποιούνται στο λιμάνι, που για μία ακόμη φορά, λίγο πριν το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν δεν γνωρίζουν τι θα συμβεί.
Όλα τα παραπάνω, ως συνέπειες της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού, επιβεβαιώνουν τη θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την ανάγκη, οι δημόσιες υποδομές, φτιαγμένες από τα χρήματα του ελληνικού λαού, να βρίσκονται στην κατοχή του δημοσίου.

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή:

• Γνωρίζει αυτά τα όσα διαρρέει η ενοικιάστρια εταιρεία και πως τοποθετείται πάνω σε αυτά;
• Η ενοικιάστρια εταιρεία έχει καταβάλει το ενοίκιο για το έτος 2023;
• Αποτελεί το κλείσιμο του λιμανιού για την καλοκαιρινή περίοδο ή η μη καταβολή του ενοικίου λόγους ακυρότητας της σύμβασης;

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων

Γραμμένου Ευτυχία
Μπορμπότης Γιάννης
Χαραλάμπους Μυρσίνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *