Μαρουσάκης: Νέο κύμα αφρικανικής σκόνης και αποπνικτικό σκηνικό μέχρι την Τετάρτη -Καλοκαιρινός καιρός με 30άρια

Έντονα είναι τα φαινόμενα αφρικανικής σκόνης στη χώρα μας, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ενώ ένα νέο κύμα θα έρθει σήμερα από την Αφρικ

Νέο κύμα με αφρικανική σκόνη αναμένεται να φτάσει σήμερα στη χώρα μας, η οποία πέρασε από Ιταλία, Ελβετία και Βαλκάνια. Το φαινόμενο θα είναι έντονο και θα μειώσει κατά τόπους την ορατότητα, ενώ μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις ευπαθείς ομάδες. Την Τετάρτη (3/4) ο άνεμος αναμένεται να γυρίσει δυτικός, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί η σκόνη από την ατμόσφαιρα.

Οι θερμοκρασίες θυμίζουν καλοκαίρι, με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 30 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ ακόμη και στα βορειότερα τμήματα της χώρας θα προσεγγίσει τους 28-29 βαθμούς. Υπενθυμίζεται ότι η μέση θερμοκρασία για την εποχή είναι 18-19 βαθμοί, οπότε σημαίνει ότι θα βρισκόμαστε τουλάχιστον 8-10 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Η ηλιοφάνεια θα είναι αρκετά αισθητή στη χώρα μας, με μικρές νεφώσεις, ενώ το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης θα είναι αρκετά έντονο σε περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι σε Αιγαίο και Ιόνιο με μέτριες και τοπικά ισχυρές εντάσεις.

Πηγή: https://www.iefimerida.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *