Τι απάντησε η Υπουργός Πολιτισμού για το εργοστάσιο Δεσύλλα, στον Αλέκο Αυλωνίτη

Δεν απάντησε ούτε κατ’ ελάχιστον, η Υπ. Πολιτισμού στην ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης και Κυριακή Μάλαμα για την διάσωση και προστασία του πρ. βιομηχανικού συγκροτήματος Δεσύλλα στη Γαρίτσα.

Η κα. Υπουργός αρκείται στην παράθεση αποφάσεων περί συγκρότησης Επιτροπών και εγκρίσεων σωστικών ενεργειών, με άλματα και κενά στις χρονικές περιόδους και, παρά την πολύχρονη εμπειρία της ως Γ.Γ. του ΥπΠΟ (1999-2005 & 2009-2015) και ως Υπουργός στη συνέχεια (2019 έως σήμερα), δεν εξηγεί γιατί το ΥπΠΟ δεν προστάτεψε τον ιστορικό χώρο.

Ύψιστη σημασία όμως τούτη την ώρα δεν έχει η παράθεση του χρονικού εγκατάλειψης του πρ. Εργοστασίου Δεσύλλα. Εκείνο που προέχει είναι η διάσωσή του και η ανάδειξη των αρχαιοτήτων που βρίσκονται στα σπλάχνα του. Δυστυχώς όμως, η κα. Υπουργός, παρότι πιστοποιεί και η ίδια τα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να απαντήσει στο ερώτημά μας αν θα συνεχιστούν ανασκαφικές έρευνες. Ούτε επίσης, απάντησε ποιες είναι, οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που προτίθεται να λάβει το ΥπΠΟ για να συνδράμει το Δήμο Κ. Κέρκυρας και Διαποντίων στη διάσωση του ιστορικού χώρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *