Ερώτηση Αλέξανδρου Αυλωνίτη για τη διατήρηση και ενίσχυση του Υποκαταστήματος ΕΛΤΑ Λευκίμμης Ν. Κερκύρας

Στη Βουλή φέρνει το θέμα των ΕΛΤΑ Λευκίμμης ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης Την άμεση λήψη απόφασης για τη διατήρηση και ενίσχυση του Υποκαταστήματος ΕΛΤΑ Λευκίμμης ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε αρμοδίως στη Βουλή ο βουλευτής Κέρκυρας και Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

Ο βουλευτής υπενθυμίζει τις ερωτήσεις και παρεμβάσεις του από το 2020 και συνεχώς μέχρι σήμερα για την στελέχωση των ΕΛΤΑ σε όλη την Κέρκυρα και την εύρυθμη λειτουργία τους, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης: «Σας έκρουα τον κώδωνα του κινδύνου για τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες, τις παρατημένες δομές, την αλληλογραφία να παραμένει χύδην σε κιβώτια καφενείων στα χωριά, την απελπισία των ηλικιωμένων συμπολιτών μου που δεν μπορούσαν να παραλάβουν σημαντικά έγγραφα και λογαριασμούς, ευρισκόμενοι υπόλογοι απέναντι σε κρατικές δομές και ΔΕΚΟ χωρίς δική τους υπαιτιότητα! Εις μάτην!».

Ακολουθεί η ερώτηση:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

ΘΕΜΑ: Άμεση λήψη απόφασης για τη διατήρηση και ενίσχυση του Υποκαταστήματος ΕΛΤΑ Λευκίμμης Ν. Κερκύρας

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας απαξίωσης με θύμα το λαό της Νότιας Κέρκυρας και ειδικά της Λευκίμμης βαίνει στην τελευταία του πράξη. Το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Λευκίμμη οδεύει, με μαθηματική ακρίβεια σε οριστικό κλείσιμο, αφού τόσο οι συνεχείς παρεμβάσεις μας δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου όσο και οι καταγγελίες των πολιτών της Νότιας Κέρκυρας, τα ψηφίσματα του οικείου Δήμου και η, μετ’ αποδείξεων ταλαιπωρία που υφίστανται, ήδη από το 2020, οι πέραν των 5.000 μόνιμοι κάτοικοι και οι υπερπολλαπλάσιοι τουρίστες τους θερινούς μήνες, ουδόλως απασχόλησαν την Κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για να προβούν σε ενισχυτικές ενέργειες.

► Ήδη από τις 10/1/2020 με κοινοβουλευτική μου παρέμβαση έθεσα το θέμα της υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών των ΕΛΤΑ με την μείωση των θέσεων εργασίας στην Κέρκυρα, λύση των συμβάσεων 4 ενοικιαζομένων εργαζομένων ( 232 σε όλη τη χώρα), ενώ υπήρξε και σχετική ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Η αδιαφορία της Κυβέρνησης οδήγησε στη σταδιακή απαξίωση των ΕΛΤΑ, με το κεντρικό κατάστημα της Κέρκυρας (επί της Λ. Αλεξάνδρας) να παύει έκτοτε οριστικά την απογευματινή λειτουργία του, προς ικανοποίηση φυσικά των σχετικών με το αντικείμενο ιδιωτικών επιχειρήσεων, που εξυπηρετούν τους κατοίκους και εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες του κατ’ εξοχήν τουριστικού νησιού μας.

► Επανήλθα εντός ενός έτους (24/3/2021), ζητώντας με ερώτησή μου να επανεξετάσετε την απόφαση της Διοίκησης για κλείσιμο των ΚΕΚ των ΕΛΤΑ, προκειμένου να μην απαξιώσετε περαιτέρω τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και να δοθεί στους εναπομείναντες υπαλλήλους η ευκαιρία επαγγελματικής κατάρτισης, που σημαίνει άμεσης γνώσης της εργασίας τους και καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών. Επιπροσθέτως ζητούσαμε ως ΣΥΡΙΖΑ μετ’ επιτάσεως να μας γνωστοποιήσετε το σχέδιό σας για τη λειτουργία του δικτύου των ΕΛΤΑ, επιμένοντας στην άμεση ενίσχυσή του προς όφελος των κατοίκων της χώρας μας.

► Ακόμη ένα χρόνο αργότερα, 25/5/2022 σας γνωστοποίησα ότι τα ΕΛΤΑ στην Κέρκυρα και τα Ιόνια Νησιά βρίσκονται υπό διάλυση, την ώρα που ο Οργανισμός προσλάμβανε υψηλόμισθα golden boys κατά παράβαση της νομοθεσίας. Σας έκρουα τον κώδωνα του κινδύνου για τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες, τις παρατημένες δομές, την αλληλογραφία να παραμένει χύδην σε κιβώτια καφενείων στα χωριά, την απελπισία των ηλικιωμένων συμπολιτών μου που δεν μπορούσαν να παραλάβουν σημαντικά έγγραφα και λογαριασμούς, ευρισκόμενοι υπόλογοι απέναντι σε κρατικές δομές και ΔΕΚΟ χωρίς δική τους υπαιτιότητα! Εις μάτην!

► Στις 17/7/2023, συνυπέγραψα ακόμη μια ερώτηση, που καταθέσαμε με πρωτοβουλία του συναδέλφου Γιώργου Καραμέρου, για τα λουκέτα σε καταστήματα των ΕΛΤΑ σε όλη τη χώρα, ζητώντας άμεση παρέμβαση για να αντιμετωπιστούν τα οξυμένα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών και κυρίως των ηλικιωμένων και ευάλωτων.

Συνέπεια της αδιαφορίας σας, αν όχι της μεθοδευμένης απαξίωσης των ταχυδρομικών υπηρεσιών, είναι η επικείμενη παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος Λευκίμμης, το οποίο από 9 εργαζόμενους το 2019 κατήντησε να λειτουργεί με μόλις δύο (2) ενοικιαζόμενους υπαλλήλους, που κατέθεσαν την παραίτησή τους λόγω τεράστιου όγκου εργασίας και υποχρεώσεων!! Αντί απαντήσεως στο αίτημά τους για ενίσχυση η διοίκηση των ΕΛΤΑ αποφάσισε να στείλει μόλις έναν (1) υπάλληλο χωρίς σχετική εμπειρία για να καταφέρει το ακατόρθωτο: την ορθή λειτουργία μιας εξόχως χρήσιμης δομής που επιπλέον εξυπηρετεί πέντε Ταχυδρομικά Πρακτορεία, ευρισκόμενη στη Λευκίμμη, η οποία είναι το διοικητικό και οικονομικό κέντρο του Δήμου Νότιας Κέρκυρας.

Επειδή είναι απαράδεκτο σε πολιτική, κοινωνική και οικονομική βάση να υπάρχει αυτή η απαξίωση που οδηγεί σε ταλαιπωρία των συμπολιτών μας και γενική δυσαρέσκεια

Επειδή οι ελάχιστοι εναπομείναντες εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ της Κέρκυρας οδηγούνται σε υπερεργασία

Επειδή και οι λεγόμενοι «ενοικιαζόμενοι» υπάλληλοι αντιμετωπίζουν πλείστα όσα προβλήματα, γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης ενώ αμείβονται με τον κατώτατο μισθό παρότι απασχολούνται επί σειρά ετών στην ίδια εταιρεία,

Επειδή η Λευκίμμη Κέρκυρας είναι μια ζωντανή κωμόπολη, που δεν αξίζει τέτοια συμπεριφορά από την Πολιτεία με συνεχή και διαρκή αποψίλωση διοικητικών δομών (Αστυνομία, ΕΛΤΑ, Υποθηκοφυλακείο κλπ)

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Πως συνάδει η εικόνα που σας μεταφέρω από την πατρίδα μου, την Κέρκυρα με την περίφημη αναδιοργάνωση των ΕΛΤΑ που είχατε εξαγγείλει;
Στη βάση ποιου σχεδιασμού επιτρέψατε να απομείνει το Υποκατάστημα Λευκίμμης με μόλις δύο (2) εργαζόμενους και μάλιστα «ενοικιαζόμενους» υπαλλήλους, οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν τεράστιο φόρτο εργασίας;
Πως θα διασφαλίσετε ότι δεν θα κλείσει το Υποκατάστημα των ΕΛΤΑ Λευκίμμης, τι ακριβώς ενέργειες σκοπεύετε -έστω και τώρα- να κάνετε και με ποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα;
Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας για τα ΕΛΤΑ Κέρκυρας γενικότερα, με δεδομένο ότι υπολειτουργούν και έχουν απομείνει με ελάχιστους μόνιμους υπαλλήλους;

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *