Στ. Γκίκας σε αντιπροσωπεία Δήμου Μόρφου Κύπρου: «Η Ελλάδα είναι Προσηλωμένη στην Δίκαιη, Βιώσιμη και Αμοιβαία Αποδεκτή Λύση του Κυπριακού»

Συνάντηση με τον Δήμαρχο του Δήμου Μόρφου Κύπρου, Βίκτωρα Χατζηαβραάμ και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου είχε ο Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, Στέφανος Γκίκας.

Ο κ. Γκίκας αναφέρθηκε στην πρώτη Διακυβερνητική Σύνοδο Ελλάδας – Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2023 στην Αθήνα και είπε πως έγινε ένα πολύ θετικό βήμα προς την περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο χωρών.

Στη συνέχεια ο κ. Γκίκας ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι προσηλωμένη στην επίλυση του Κυπριακού, στο πλαίσιο μιας δίκαιης και κοινά αποδεκτής λύσης σύμφωνα πάντα με τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και χαιρέτησε την επίσκεψη της νέας προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, María Angela Holguín Cuéllar σε Κύπρο, Ελλάδα και Τουρκία, λέγοντας πως η χώρα μας στηρίζει την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Ο Βουλευτής διαβεβαίωσε ότι 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, η Ελληνική Δημοκρατία είναι απολύτως συντονισμένη με την Κυπριακή Δημοκρατία για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό ζήτημα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *