Αλέξανδρος Αυλωνίτης : Θέλουμε απαντήσεις για το έγκλημα των Τεμπών

Θέλουμε απαντήσεις για το έγκλημα των Τεμπών

Στην εξεταστική επιτροπή για την διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών έφερε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κέρκυρα και μέλος της Αλέξανδρος Αυλωνίτης την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα, καθώς μεταξύ άλλων, κατά την ΕΕ, η διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών στερείται πολιτική αμεροληψίας. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εγκαλεί τη χώρα μας για τον εκτροχιασμό του κράτους δικαίου, με έναν και μόνο υπεύθυνο: την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο κ.Αυλωνίτης εξέτασε ως μάρτυρα τον Δ. Τσοτσορό, Διευθυντή Έργων της ΕΡΓΟΣΕ, για την εκτέλεση της σύμβασης 717 και για την (μη) αποκατάσταση της τηλεδιοίκησης του σιδηρόδρομου. Ο μάρτυρας έδωσε υπεκφεύγουσες απαντήσεις, ισχυριζόμενος ότι δεν προχωρούσαν στην αποκατάσταση γιατί δεν είχαν άδεια από τον ΟΣΕ. Ο βουλευτής ανέφερε : «Είστε στο Δημόσιο. Και μου λέτε ότι θέλετε άδεια από τον ΟΣΕ. Εσείς που βλέπατε την καταστροφή (της τηλεδιοίκησης), δεν σας ένοιαζε; Θέλατε εντολή γραπτή; Και το λέτε σε μια επιτροπή που ερευνά το θάνατο 57 ανθρώπων;».

Θέλουμε απαντήσεις για το έγκλημα των Τεμπών, την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, την ελευθερία του Τύπου, την αστυνομική βία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *