Συγκίνησαν οι μαθητές των Γυμνασίων Αργυράδων και Λευκίμμης στην παρουσίαση του ΧΑΜΙΝΟΥ ΤΗΣ ΟΒΡΙΑΚΗΣ στην Λευκίμμη

Ένα ευφάνταστο και δημιουργικό δρώμενο παρουσίασαν οι μαθητές των Γυμνασίων Αργυράδων και Λευκίμμης στην εκδήλωση παρουσίασης του ιστορικού μυθιστορήματος ΤΟ ΧΑΜΙΝΙ ΤΗΣ ΟΒΡΙΑΚΗΣ του Νίκου Παργινού που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στις Αλυκές Λευκίμμης.
Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε άψογα από τη Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκίμμης για το βιβλίο μίλησαν η Λιάνα Βραχλιώτη, Εκπαιδευτικός – Συγγραφέας και ο Χρήστος Ράντος, Οδοντίατρος. Ακολούθησε συζήτηση και ερωτήσεις στον συγγραφέα από το πολυπληθές κοινό.
Το βιβλίο αποτέλεσε αντικείμενο μελέτης για του μαθητές μέσω των ομάδων φιλαναγνωσίας των δυο Γυμνασίων. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, Αλέκος Γαστεράτος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νότιας Κέρκυρας κ. Κυριακή Παυλοπούλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νότιας Κέρκυρας κ. Σταμάτης Πελάης, η κ. Μάρθα Γιαννούλη, Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού και η κ. Στέλλα Κουλούρη, Εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδείας του Δήμου Νότιας Κέρκυρας.
Ο συγγραφέας, φανερά συγκινημένος, εκθείασε το έργο των εκπαιδευτικών των δυο Γυμνασίων, που ενέταξαν το βιβλίο στις δράσεις φιλαναγνωσίας προσθέτοντας σ’ αυτό ακόμα μεγαλύτερη αξία, καθώς έγινε αντικείμενο σπουδής και μελέτης από εκείνους.
«Δεν σας κρύβω, πως αυτός ήταν και ο απώτερος στόχος μου…», δήλωσε ο Νίκος Παργινός, «ΤΟ ΧΑΜΙΝΙ ΤΗΣ ΟΒΡΙΑΚΗΣ να σπάσει τις διαχωριστικές γραμμές, να μην αποτελέσει ένα ακόμα βιβλίο που γράφθηκε και θα ξεχαστεί με τον καιρό, αλλά ένα ακόμα εργαλείο για να μελετήσουμε διεξοδικά μια σκοτεινή και μελανή στιγμή της ιστορίας μας» και συνέχισε: «Αν και κατάγομαι από τη Βόρεια Κέρκυρα δεν σας κρύβω, πως αγάπησα τη Λευκίμμη και τον τόπο σας, αντικρίζοντάς την μέσα από τα μάτια ενός ιστορικού προσώπου, ενός λογοτεχνικού μου ήρωα, του Σταμάτη Βούλγαρη, που είχα το προνόμιο ως συγγραφέας να εξιστορήσω στον ΚΑΝΟΝΑ ΤΗΣ ΟΡΘΗΣ ΓΩΝΙΑΣ».
ΤΟ ΧΑΜΙΝΙ ΤΗΣ ΟΒΡΙΑΚΗΣ θα συνεχίσει το ταξίδι του στο αναγνωστικό κοινό μετά και την ευχάριστη είδηση της ανατύπωσής του, καθώς η ανταπόκριση και η αγάπη του αναγνωστικού κοινού ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *